Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Vooral het schiereiland Pílio Πήλιο, dat als een laars in de Egeïsche Zee steekt, past ideaal in de vakantiestrategie voor centraal Griekenland. Dankzij rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Vólos Βόλος kunt u daar de eerste middag al aan de ouzo op een dorpspleintje zitten, in de schaduw van platanen. Pílio heeft alles wat de verwende vakantieganger verlangt: weelderige loofbossen, bergen tot 1624 meter, misschien wel de mooiste wandelroutes van het land en knusse bergdorpjes waar het leven al honderden jaren goed is. Ook vind je er vriendelijke vissershaventjes met aanlokkelijke menuborden en romantische zandstranden waar de rust voor eeuwig is neergedaald.

Als pleisterplaats op een rondreis verdient Pílio ten minste drie overnachtingen, maar u kunt er gerust ook de hele vakantie doorbrengen en onze dagexcursies boeken naar de andere topattracties van centraal Griekenland. U kunt Pílio ook heel goed combineren met de Sporaden, de eilanden die achter de hak van de laars liggen.

Tsagaráda Τσαγκαράδα is één van die gezellige bergdorpjes zoals er veel zijn langs de oostkust:  gelegen op een paar honderd meter hoogte, maar strandjes zijn nooit ver weg. Achter het fraai in lokale architectuur gebouwde 12 Months Resort****+ kunt u bijvoorbeeld meteen het beboste gebergte in wandelen, maar u kunt ook aan de afdaling naar zee beginnen. Als u geen puf meer heeft na een dagje aan de baai, brengt de (hotel)taxi u graag weer terug.

De natuur op Pílio is magisch. Behalve te voet en op een mountainbike, kunt u die ook verkennen op een muilpaard. In heel vroeger tijden werd Pílio trouwens bevolkt door centauren oftewel menspaarden, naar het schijnt...

Een onvergetelijke belevenis op het groene Pílio is een rit met het oude stoomtreintje van Ano Lechónia naar Miliés. De Moutzouris (vrij vertaald: de Smeerkees) puft en stampt over een smalspoor naar het bergdorpje, waar eeuwenoude loofbomen voor verkoeling zorgen. We bevelen aan om terug te gaan wandelen, langs het spoor. Het is een ontspannen afdaling van 2,5 uur, waarbij u steeds opnieuw wordt verwend met fenomenale doorkijkjes en panorama’s op de Pagastikós Golf Παγασητικός κόλπος (ook wel Vólosbaai). We assisteren graag bij het boeken van het treintje, die alleen in het seizoen frequent rijdt.

De mooiste stranden van Pílio bevinden zich in het noordoosten, zoals bij Horeftó  Χορευτό. De stranden aan de westkant, aan de Pagastikós Golf, behoren tot de meest kindvriendelijke.