Wij helpen u graag!

Bel +31 (0) 20 657 5657 of maak een afspraak

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Het meest noordelijke eiland van de Cycladen. Het aanzicht van Andros-stad is dat van een stad rijk aan monumenten en prachtige herenhuizen (Archontiko) van de rijke reders die hier vandaan kwamen. Andros is verreweg de meest aantrekkelijke plaats met straten geplaveid met marmer en ligt op een smal schiereiland met op het einde een Venetiaanse versterking. Andros ligt op c.a. 2 uur varen van de haven Rafina op het vasteland waarvandaan meerdere malen per dag ferries vertrekken naar de haven Gavrio op 35 km van de stad Andros. De plaats is uitgangspunt voor een aantal excursies in het bergachtige achterland, ook te voet. Een aardig badplaatsje is Korthi in het zuidoosten.

Eilandhoppen in stijl

Op basis van onze ervaring en de feedback van enthousiaste klanten hebben wij ter inspiratie een aantal voorbeeldreizen van eilandhoppen voor u uitgestippeld, ingedeeld naar eilandengroepen. Deze geven u een idee van de vele mogelijkheden. Elke reis is uit te breiden met bijvoorbeeld met een bezoek aan Andros of andere eilanden binnen de Griekse eilandengroep Cycladen, in te korten, aan te vullen met bijvoorbeeld een week zeilen of golfen, of af te wisselen met een stedentrip of autoreis – de mogelijkheden zijn praktisch eindeloos.

In Homerus’ heldendicht beleeft Odysseus talloze avonturen tijdens zijn omzwervingen over de Griekse zeeën. Treedt u in zijn voetsporen en kiest u voor een afwisselende reis in stijl langs de Griekse eilanden? Vertel ons uw wensen en wij stippelen uw droomreis uit. Wij organiseren al ruim dertig jaar bijzondere eilandenreizen in Griekenland – een van onze succesformules. Dus trossen los voor uw eigen avontuur, dat wij tot in de puntjes voor u regelen. U hoeft alleen maar te genieten van het Griekse eilandleven.

Accommodaties & hotels in Andros