Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Mílos kreeg wereldfaam toen een boer in 1820 vlak bij het antieke stadion een marmeren beeld van Afrodite vond, oftewel Venus, zoals de Romeinen haar noemden. Dit prachtige kunstwerk werd gehouwen uit marmer van Páros, een van de andere Cycladen. Het staat nu in het Louvre in Parijs. Op de vindplaats resteert helaas slechts een plaquette.

Naar de catacomben op de westelijke Cycladen

Mílos Μήλος - Net als Santoríni heeft Mílos een vulkanische oorsprong. Dat is goed te zien, want ook Mílos heeft een diepe kraterbaai. Die is volgestroomd na een uitbarsting 90.000 jaar geleden. De aankomst op Mílos is een belevenis. Vanaf het dek heeft u prachtig zicht op de kraterrand aan beide zijden als de ferry door de twee kilometer brede opening vaart. U passeert daarbij onder meer het charmante vissersdorpje Klíma Κλίμα, waarvan de huizen twee verdiepingen hebben: bootjes onder, bewoners boven. U komt aan in de drukke haven van Adámas Αδάμας, waar ook uw rustig gelegen accommodatie is: het charmante Santa Maria Village***+.

De hoofdplaats van Mílos is Pláka Πλάκα, maar in de oudheid was dat de belangrijke stad Mílos, ook wel gespeld als Melos. Het Romeinse amfitheater dat er is uitgegraven biedt een prachtig uitzicht over zee. Het geeft een idee hoe het publiek er twee millennia geleden naar voorstellingen keken. Bijzonder zijn tevens de christelijke catacomben met circa 300 tombes. Men schat dat er ongeveer 8000 gelovigen zijn bijgezet in de eerste jaren van het christendom. Een klein deel is toegankelijk voor bezichtiging.

Een paradijselijk zandstrand op Mílos is Palaiochóri Παλαιοχώρι aan de zuidkust, waar u per bus naartoe kunt.

 

Sífnos Σίφνος - Na de aankomst in de haven van Kamáres Καμάρες hoeft u net ver om naar Hotel Delfini***+ te gaan. Dat staat wit te schitteren aan de andere kant van de baai, in Agia Marína Άγια Μαρίνα. Ook het bij Delfini horende restaurant is een aanrader.

De hoofdstad van Sífnos is Apollonía Ἀπολλωνία, zo genoemd omdat het is gebouwd rondom de fundamenten van een heiligdom ter ere van Apollo, gebouwd in de zevende eeuw voor onze jaartelling.

Apollonía is het toonbeeld van Cycladen-atmosfeer: oogverblindend witte kubushuizen, smalle doolhofstraten en vanzelfsprekend een ruime sortering Godshuizen met blauwe koepels. In het Museum van Volkskunst ziet u vooral veel keramiek. De aardewerkindustrie is altijd een belangrijke bron van inkomsten geweest voor Sífnos.

Charmant is het hogerop gelegen dorp Artemónas Αρτεμώνας. Het is omgeven met prachtige Cycladen-windmolens en er staan witte traditionele huisjes en Venetiaanse herenhuizen. Zijn naam ontleent Artemónas aan de Artemistempel die er stond.