Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Beeldbepalende eilanden

Deze veelzijdige, grote eilandengroep hebben wij voor het gemak gerangschikt in vier subarchipels, te beginnen met de eilanden het dichtstbij het heilige middelpunt Delos. Daarmee zeggen we niets nadeligs over niet-vermelde eilanden. Ook over die eilanden informeren wij u graag in een persoonlijk advies.

De archipels

Deze veelzijdige, grote eilandengroep hebben wij voor het gemak gerangschikt in vier sub-archipels, te beginnen met de eilanden het dichtstbij het heilige middelpunt Delos. Daarmee zeggen we niets nadeligs over niet-vermelde eilanden. Ook over die eilanden informeren wij u graag in een persoonlijk advies.

We kunnen hier misschien beter opnoemen wat u níet kunt doen op de Cycladen. Vrijwel alles wat de meest verwende vakantieganger wenst, is hier te vinden. Trendy clubs en restaurants, gezellige stadjes om te winkelen of iets te drinken op een schaduwrijk terras, genieten van de zon op een van de heerlijke stranden, bezienswaardigheden die de rijke geschiedenis van dit gebied laten zien, en natuurlijk zoveel mogelijk fotogenieke plekken vastleggen met de camera. Het leven kan zó mooi zijn.

Delos

Het heilige eiland Delos is niet alleen een van de belangrijkste monumenten uit de oudheid, het is een van de belangrijkste vermeldingen op de Werelderfgoedlijst. Het onbewoonde eilandje is één groot openluchtmuseum. Een excursie is een must. Als u zich vooraf enigszins in de achtergrond verdiept, beleeft u des te meer plezier aan het bezoek.

Noordelijke Cycladen: Mykonos, Tinos, Andros, Syros

Hip and happening Mykonos steekt Ibiza naar de kroon. Tinos, Andros en Syros mogen dan minder bekend zijn, ze zijn een bezoek meer dan waard. Op Tinos kunt u de 800 kapellen fotograferen, Andros nodigt uit om te wandelen, Syros is het eiland van de Cycladen- hoofdstad Ermoupoli.

Centrale Cycladen: Paros, Naxos, Koufonisia, Amorgos

Paros is hét surfeiland van de Cycladen; er hangt een heerlijk relaxte sfeer op dit mooie eiland. Naxos, het groote eiland van de Cycladen, biedt u een oase van rust, in een gevarieerd landschap. Koufonisia is lieflijk en Amorgos leent zich bij uitstek voor lome wandelingen of een authentieke ezeltocht.

Zuidelijke Cycladen: Santorini, Ios, Sikinos, Folegandros

Santorini is het meest gefotografeerde eiland van Griekenland. Het eiland trekt jaarlijks veel toeristen. Niet oor niets, want het is er prachtig. Ios is jong en hip. Sikinos en Folegandros stellen zich naast deze twee bescheiden op, en blinken desondanks ook uit in lieflijke Griekse charme.

Westelijke Cycladen: Milos, Sifnos

Net als Santorini heeft Milos een vulkanische oorsprong. Dat is goed te zien aan de diepe kraterbaai. De aankomst op Milos is een belevenis. Apollonia, de hoofdstad van Sifnos, is het toonbeeld van de sfeer op de Cycladen.

Uw reis op maat? Bel of vraag een offerte aan