Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Haal diep adem en vul je longen met de zuivere berglucht van聽Zag贸ria螙伪纬蠈蟻喂. Voel hoe alle stress uit je lijf vloeit als je je onderdompelt in de pis铆nes,聽 de natuurlijke bassins in het beekje Rogov贸. Kuier over de beroemde steenbruggen, over verlaten paden en langs de Drakenmeren hoog op de majestueuze Astr谩ka (2432 m). Laat je bedwelmen door de mystieke sfeer in eeuwenoude Byzantijnse kappelletjes en kloosters. Geniet van de oogverblindende bloemenpracht in de late lente. Zoek verkoeling in de zomer en ga raften over de spetterende Vo茂dom谩tis. Maak een onvergetelijke herfstwandeling als de boomkruinen in vuur en vlam staan en zich fel aftekenen tegen blauwpaarse rotswanden. Ga 鈥檚 winters langlaufen of kruip dichtbij een knapperend haardvuur als de sneeuw Zag贸ria verandert in een vredige kerstkaart. Smul van de lokale lekkernijen en de legendarische gastvrijheid in de 46 traditionele bergdorpen. Kortom, voel dat geluk een keuze is. Een keuze voor de woest aantrekkelijke Zag贸ria. Hier kun je makkelijk heel oud worden.

Het is een wonder dat Zag贸ria nog zo鈥檔 onbedorven streek is en dat het wandelen hier nog maar in de kinderbergschoenen staat. De afgelegen positie tegen de grens met Albani毛 (Zag贸ria betekent 鈥榓chter de bergen鈥 in het Slavisch) heeft daartoe bijgedragen. En het is nog niet zo lang geleden dat de slingerwegen naar de bergdorpen werden geasfalteerd. Daardoor kun je nu panoramische autoritten maken, zonder opgejaagd te worden door veel ander verkeer. Voor touringcars en megacampers blijft het gebergte vrijwel ontoegankelijk.

Wie zichzelf wil trakteren op een topbelevenis, moet echt een paar dagen logeren in een xen贸nas, de Griekse variant van het B&B. Exemplarisch voor deze guesthouses in Zag贸ria is de xen贸nas van de familie聽Papaevangelou***+聽in聽Meg谩lo P谩pingo螠蔚纬维位慰 螤维蟺喂纬魏慰, minstens 15 haarspeldbochten verwijderd van de rest van de wereld. Zowel het hoofdgebouw met ruime kamers als de losstaande appartementen zijn opgetrokken uit natuursteen afkomstig van bouwvallen uit de streek. Eigenaar Giorgos Papaevangelou en de generaties voor en na hem behandelen je als langgekoesterde vrienden. Alleen al dat ontbijt, met de jams van oma, genoten op het panoramaterras, met zicht op het hooggebergte鈥β