Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Hét medicijn tegen chagrijn

Epirus is hét medicijn tegen chagrijn. Deze regio tussen Ionische Zee, Albanië, Pindosgebergte en Amvrakische Golf wijkt sterk af van de clichébeelden die menigeen van Griekenland heeft. Een weldadige rust, weelderige natuur en verbijsterend mooie vergezichten krijgt u zomaar cadeau in deze hemelse wereld, waar de enige file wordt gevormd door een kudde schapen.

Ideale mix van natuur en cultuur

Onthaasten in het vredige sprookjeslandschap van Zagoria. Ontspannen aan de kust om een duik te nemen en de zon in de heerlijk blauwe Ionische Zee te zien zakken. Struinen door een van de sfeervolle stadjes, die elk hun eigen karakter en charme hebben. Het kan allemaal in Epirus. In uw eigen tempo, want Epirus is een van de weinig overgebleven prachtstreken in Europa die nog niet zijn gevonden door het grote publiek.

Wie van verrassend groene, adembenemend mooie berglandschappen houdt, moet Epirus zeker op de shortlist zetten. Het grote pluspunt van deze streek is dat u de natuur kunt afwisselen met stad en strand. Met een auto kunt u hier alle kanten op. Maar een vaste stek aan het strand is ook ideaal om van daaruit activiteiten in het veelzijdige binnenland te ondernemen. Zeker niet te missen in Noord-Griekenland: Zagoria, fabelachtig mooie natuur en dorpjes. Arta, met de spectaculaire historische vierbogenbrug. De Archeronbronnen, poedelen en peddelen in een sprookjeswereld. Dodoni, een van de gaafste amfitheaters uit de oudheid. Parga, Sivota, Papingo, Dilofo en Ioannina: heel verschillende plaatsjes, alle even authentiek en gemoedelijk.

Cultuur en geschiedenis

Charmante stadjes

Natuur

Lekker lang weg in Epirus

Epirus leent zich bij uitstek voor een afwisselende autoreis. U hoeft bij Polyplan Reizen niet per se een rondje te maken, dus u kunt Epirus aandoen op een grotere tocht over het vasteland. Vanuit Epirus kunt u overvaren naar Corfu of over de drijfbrug naar Lefkas rijden. Kortom: Epirus is een regio die zeer geschikt is voor een wat langer verblijf, waarin wij u graag laten kennismaken met de charme van het andere Griekenland. Vóór uw reis ontvangt u de uitgebreide reisinformatie waar Polyplan Reizen bekend om staat. Hierin krijgt u nog veel meer tips, ook voor heerlijke eetadresjes en bijzondere plekken die een kleine omweg waard zijn.

Uw reis op maat? Bel of vraag een offerte aan