Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Voor liefhebbers van gezellige vakantiedrukte is Párga the place to be. Wie het charmante plaatsje in rustiger tijden wil bezoeken, moet niet in juli of augustus gaan. Vergeet u vooral niet een blik honing uit Parga mee terug te nemen als souvenir, voor uzelf of voor de thuisblijvers. Heerlijk om thuis na te genieten: u proeft de rijke natuur van Epirus erin terug. 

Párga Πάργα lijkt te zijn bedacht door een romantische schilder. Een stoer Venetiaans kasteel hoog op de beboste kliffen. Een haventje waar vissers hun vangst afleveren aan de taverna’s. Pastelkleurige geveltjes onder oranjerode pannendaken, dicht op elkaar in een natuurlijk amfitheater. Eilandjes met een witgekalkt kerkje erop, omzoomd door cipressen. En niet te vergeten: zalige stranden aan de baaitjes aan weerszijden van de haven. Met deze charmes verleidt Parga jaarlijks vele toeristen, die een gezellige levendigheid brengen.

Uit het diverse aanbod selecteerden wij de beste accommodaties, zodat u er op uw eigen manier van kunt genieten. Zo is er in de nabije heuvels op 200 meter van het centrum het kleinschalige Enetiko Resort****, met een fenomenaal uitzicht over het plaatsje en over zee. In de verte zie je de eilandjes Paxí en Antípaxi smeken om een excursie. Beide zijn met de boot vanuit Párga (en vanuit Igoumenítsa) te bereiken.

Voor wie direct aan zee wil zitten, zijn er diverse hotels aan twee stranden: het Krioneristrand naast de haven en het strand van de Valtosbaai, aan de andere kant van het kastro. Daar bevinden zich de grotere resorts zoals het Parga Beach Resort****, met 77 bungalows tussen het groen. De frequent varende watertaxi is een aanrader voor wie wil pendelen tussen het Valtosstrand en de havenpier in Párga. Maar u kunt ook ’s morgens, als u nog fris bent, lopend van het Parga Beach Resort omhoog naar het kasteel, daarna afdalen naar de winkelstraatjes, taverna’s en barretjes van Párga, om ’s avonds varend terug te keren, in een grote bocht om dat kasteel.