Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Veel minder bekend dan Stonehenge in Engeland of onze eigen hunebedden in Drenthe, maar minstens net zo mysterieus en bijzonder: de 23 Drakenhuizen op de heuvels bij Stýra Στύρα en op de berg Ochi. Deze Drakóspita Δρακόσπιτα dateren waarschijnlijk van de prehistorie, maar nog steeds is niet duidelijk waartoe ze dienden en wie ze bouwden.

Zuidelijk Evia, de ‘staart van de specht’, ziet er veel ruiger uit dan de lieflijke rest van het eiland. Er zijn minder hoge bergen en veel minder bomen. Dat komt doordat dit deel niet alleen wordt geblakerd in de zon, maar ook veelal wordt geteisterd door de meltémi die ’s zomers vaak krachtig uit het noorden waait. Niet voor niets worden er nu enorme windturbines geplaatst op Cavo D’Oro Κάβο Ντόρο, de Gouden Kaap zoals de Venetiërs het ‘opwippende’ staartpuntje noemden. 

Moeder natuur heeft ervoor gezorgd dat Zuid-Evia schandalig mooie en langgerekte stranden heeft en ideale omstandigheden voor buitensporters, zowel op, in en onder water als op het land. Dat betekent dat u keus heeft uit ontspanning (op de stranden en in de pittoreske kustplaatsjes Marmári Μαρμάρι en Kárystos Κάρυστος) en inspanning (zeilen, surfen en duiken of wandelen, mountainbiken of zelfs bergbeklimmen op de woeste flanken van de Ochi Όχη, met zijn 1399 meter de enige berg van betekenis hier). Maar een combinatie van beide kan natuurlijk ook.

Een aanrader is het Anastasia Hotel**** in Kárystos, waar u heerlijk aan de rand van het zwembad onder de palmen kunt liggen, of drie minuutjes moet lopen voor het dichtstbijzijnde strand. Het hotel ligt bovendien heel strategisch, vanwege de ferryverbinding met Rafína op het vasteland, de havenplaats vlakbij de luchthaven van Athene.