Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

In Benítses kunt u een vissersbootje met kapitein huren om uw eigen lunch of  avondmaal uit de Ionische Zee te halen. Een bijzondere belevenis, die wij graag voor u organiseren.

Op Corfu (Kérkyra Κέρκυρα, zeggen de Grieken) is het toerisme uitgevonden. In de Griekse oudheid stond Corfu al bekend om haar schoonheid. Ook Romeinse notabelen kregen in de gaten dat het goed toeven was op het meest noordelijke Ionische eiland, dat voor de kust van Epirus en Albanië ligt. De Venetianen gaven Corfu nog extra charme met hun verfijnde kunsten en rijke architectuur. In de negentiende eeuw, toen Corfu onder Brits bestuur was, legde de Engelse happy few er de basis voor het hedendaagse georganiseerde toerisme. De Oostenrijkse keizerin Elisabeth (‘Sissi’) liet er aan het eind van die eeuw zelfs een neo-klassiek paleis bouwen. Corfu’s naam was voorgoed gevestigd.

 

In de jaren zestig was Corfu een van de eerste bestemmingen in de Middellandse Zee waarnaartoe rechtstreekse chartervluchten uit Noord-Europa mogelijk werden en na de Engelsen ontdekten ook Nederlanders de onweerstaanbare schoonheid van het eiland. Het is overigens maar 2 uur en 15 minuten vliegen vanuit Amsterdam!

Tegenwoordig mengt ook een jonge generatie levensgenieters zich tussen de oude chic op Corfu. Geen wonder, want van alle Ionische eilanden heeft Corfu het meest gevarieerde aanbod.

 

Alleen al de oude stad Corfu rechtvaardigt de reis. Het staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Elegante plaza’s en steegjes geplaveid met kinderkopjes, paleizen, kerken, vestingen, (kunst)musea, toprestaurants, traditionele taverna’s, de oude haven, statige Venetiaanse patriciërswoningen en dat alles in vrolijke, zachte tinten onder rode pannendaken... hier kun je dagen ronddwalen zonder je een moment te vervelen. De mix van Griekse, Venetiaanse en Engelse invloeden maakt Corfu-Stad zo uniek. Het is een vreemde gewaarwording als op een zondagmorgen op een green middenin de stad een partijtje cricket wordt gespeeld.

 

Ook buiten de stad houdt het niet op. Corfu heeft vooral aan de westkant prachtige stranden en populaire, levendige badplaatsjes als Kassiópi Κασσιόπη en Benítses Μπενίτσες, beide uitkijkend op het vasteland. Het water is het schoonste van de Middellandse Zee.

 

Uniek is de Corfu Trial, een wandelpad van 222 kilometer langs alle uithoeken. De diverse deelroutes zijn goed gemarkeerd. Eén voert naar de top van de Pantokrátor Παντοκράτωρ (de ‘Almachtige’), met z’n 906 meter Corfu’s hoogste berg, vanwaar u een fenomenaal uitzicht heeft op het eiland en de bergen van Epirus en Albanië. Aan de voet ligt Palaiá Períthia Παλαιά Περίθεια, Corfu’s oudste dorpje. Daar kunt u in een traditioneel huis uit 1650 verblijven: The Merchant’s House***+, een combinatie van huiselijke gezelligheid en luxe. Overigens worden wandelaars op Corfu bediend met uitstekende busverbindingen. Fietsen kan uitstekend op Corfu. De wegen zijn daar zeer geschikt voor: ze zijn veilig en er hoeft niet heel zwaar te worden geklommen.