Wij helpen u graag!

Bel +31 (0) 20 657 5657 of maak een afspraak

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

De oogappels van Odysseus

Het duurde twintig jaar voordat koning Odysseus terugkeerde op zijn geliefde archipel, de Ionische eilanden, voor de Griekse westkust. De bedenker van het Paard van Troje had al die tijd rondgezworven over de Middellandse Zee, maar nergens was het mooier. Welkom op de oogappels van Odysseus: weelderig begroeid dankzij een vruchtbaar klimaat. Een paradijs voor reizigers die houden van wandelen en voor liefhebbers van natuur, zee en strand.

Italiaanse invloeden

De belangrijkste eilanden in de Ionische Zee zijn van noord naar zuid: Corfu, Paxi, Lefkas, Kefalonia, Ithaki, Zakynthos en Kythira, dat ver van de rest ligt, ten zuiden van de Peloponnesos. Er zijn nog meer eilanden bewoond, zoals Meganisi, het kleine zusje van Lefkas. Op alle eilanden bij elkaar wonen slechts iets meer dan 200.000 mensen. Kenmerkend voor deze archipel is dat ze eeuwenlang onder invloed stond van de rijke handelsnatie Venetië. Dat ziet u direct terug in de architectuur.

De Ionische eilanden behoren tot de groenste van Griekenland. Ze zijn heuvel- tot bergachtig, met toppen tot over de 1600 meter hoogte en hoge kliffen langs vooral de westkusten. In de dalen en op de vlakten worden van oudsher olijven en citrusvruchten geteeld. Een aangename, constante wind zorgt ervoor dat de temperaturen ’s zomers niet te extreem oplopen en garandeert zeilers, windsurfers en kitesurfers een prachtige vakantie.

Kefalonia & Ithaka

Kefalonia heeft alles: bergtoppen tot 1590 meter, grillige kliffen, authentieke (berg)dorpjes, en gezellige haventjes. Het romantische Fiskardo op de noordpunt wordt wel het Saint- Tropez van Griekenland genoemd. Het groene eiland heeft ook nog eens de prachtigste stranden van Europa, zoals het fabelachtig mooie Myrtos-strand en het rode familiestrand Xi, aan de zuidkust van het schiereiland Paliki. Verder kunt u er fantastisch wandelen, kloosters bezoeken, de Robola-wijngaarden bezoeken, duiken, zeilen, jeepsafari’s maken en in watergrotten varen. En u kunt naar hartenlust kiezen uit uitstekende restaurants, van traditioneel tot internationaal.

Lees meer

Lefkas

Lefkas is prachtig. Met het mooie Lefkas-stad, de gouden stranden (aanrader: Porto Katsiki aan de westkust), het goed bereikbare groene binnenland, spectaculaire grotten, klaterende watervallen, een groot aanbod aan hotels en ideale zeilomstandigheden (er zijn hier veel surf-, zeil- en kitesurfscholen, ook voor kinderen). En het is ook nog eens gemakkelijk te bereiken, via een drijfbrug.

Lees meer

Corfu

Op Corfu geniet u van het Griekse leven met een Italiaanse twist. Van alle Ionische eilanden heeft Corfu het meest gevarieerde aanbod. Alleen al de oude stad Corfu rechtvaardigt een bezoek. Ze staat in haar geheel op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Elegante plaza’s en steegjes geplaveid met kinderkopjes, paleizen, kerken, vestingen, (kunst)musea, toprestaurants, traditionele taverna’s, de oude haven, statige Venetiaanse patriciërswoningen – alles in vrolijke, zachte tinten onder rode dakpannen. Hier kunt u dagen ronddwalen. De mix van Griekse, Venetiaanse en Engelse invloeden maakt Corfu-Stad uniek. En maakt u vooral ook een uitspatje naar buureiland Paxi.

Lees meer

Zakynthos

Vrijwel iedereen kent het plaatje van het scheepswrak op het parelwitte strand, tussen de rotsen. Het ligt in Navagio, op Zakynthos. Dit bergachtige eiland ligt zo’n 25 kilometer voor de kust van de Peloponnesos en is weelderig begroeid met cipressen, olijfbomen, druivenplanten en hier en daar zelfs met bananenplanten. Het eiland is ook bekend als broedplaats van de beschermde zeeschildpad caretta caretta.

Lees meer

Kythira & Paxi

Kythira ligt formeel niet in de Ionische Zee maar zuidelijker, voor de Lakonische Golf, onder de Peloponnesos. Het eiland van Aphrodite is dé uitvalsbasis voor wie in alle rust wil genieten van het Griekse eilandgevoel. Dat gaat u hier 200% zeker ervaren: met de prachtige halvemaanstrandjes, een bescheiden en dus vooral Grieks toerisme, een prachtig Venetiaans fort in Kythira-stad, wijngaarden, en Byzantijnse kerkjes en kapelletjes.

Lees meer

Uw reis op maat? Bel of vraag een offerte aan