Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Door de korte vaarafstand naar de haven van Kyllíni ligt de Peloponnesos binnen bereik voor excursies naar bijvoorbeeld Olympia, de bakermat van de Olympische Spelen. Ook kunt u een autorondreis op Zákynthos beginnen en/of eindigen of het eiland onderweg toevoegen aan uw autorondreis.

In de Ionische schoonheidswedstrijd gooit Zákynthos Ζάκυνθος hoge ogen. Het bergachtige eiland ligt zo’n 25 kilometer voor de kust van de Peloponnesos en is weelderig begroeid met cipressen, olijfbomen, druivenplanten en hier en daar zelfs met bananenplanten. Het illustreert hoe vruchtbaar Zakynthos is dankzij een mineraalrijke grond, vochtige winters en heerlijk warme zomers.

 

De stranden behoren tot de mooiste van de Mediterranée. Het witte scheepswrakstrand Navagio Ναυάγιο aan de westkust is één van de meest gefotografeerde zandbaaitjes van Griekenland. Hier ligt het wrak van het smokkelschip Panagiotis, dat er in 1980 strandde. Het wordt omringd door steile kalksteenklippen, waardoor toegang alleen mogelijk is over water. Als u er ook naartoe wilt: doen! Maar u bent niet de enige! Als u wilt ontsnappen aan de massa zijn er gelukkig veel alternatieven, meer dan u in één vakantie zou kunnen bezoeken. De best toegankelijke stranden liggen aan de noordoostkust, die niet zo ruig is als de westkust.

 

Zakynthos-Stad wordt gedomineerd door Britse toeristen, net als andere populaire plekken. Goedkope pakketreizen met rechtstreekse vluchten uit Groot-Brittannië zijn daar de oorzaak van. Ook vanuit Amsterdam kunt u rechtstreeks naar Zakynthos vliegen en gelukkig hebben wij schitterende accommodaties voor u geselecteerd waar rust en stijl de boventoon voeren.

 

Een van de grootste trekpleisters van Zakynthos vormen de ‘onechte karetschildpadden’ (Caretta caretta), zoals deze dikkoppige zeeschildpadden officieel heten. Ze komen hier om hun eieren te leggen, vooral op het mini-eilandje Marathonísi Μαραθονήσι in de grote baai voor Laganás Λαγανάς. U kunt er bootexcursies naartoe maken, vooral in mei en juni een belevenis, als de jonge schildpadjes uit hun eieren kruipen en naar zee sprinten.