Wij helpen u graag!

Bel +31 (0) 20 657 5657 of maak een afspraak

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Autorijden is prettig op Kefaloniá en u kunt zelfs de auto meenemen naar buureiland Itháki. Een leuk alternatief: als u een paar dagen in het Emelisse Art Hotel én een paar dagen in het zusterhotel Perantzada op Itháki verblijft, kunt u de gratis speedboottransfer tussen deze tophotels gebruiken.

Kefaloniá Κεφαλλονιά is het grootste van de Ionische eilanden. Het heeft bergtoppen tot 1590 meter. Niet alleen de passen, maar ook de slingerende kustwegen liggen meestal hoog, zodat een rondrit u bijna overal schitterend zicht biedt op de grillige kliffen, hemelse stranden, de buureilanden en zelfs het vasteland in de verte.

 

Sommigen vinden Kefaloniá het mooiste van alle Griekse eilanden; het heeft bovendien een interessante geschiedenis. In de Tweede Wereldoorlog voltrok zich een afschuwelijk drama, waarbij de Duitse bezetters duizenden Italiaanse soldaten executeerden vanwege hun verzet tegen hun voormalige bondgenoten. Tegen die achtergrond speelt zich de beroemde roman Captain Correli’s Mandolin van Louis de Bernières af. Toen die bestseller rond de eeuwwisseling werd verfilmd, met Nicolas Cage en Penélope Cruz in de hoofdrollen, zag heel de wereld hoe mooi Kefaloniá is. De meeste opnamen werden gemaakt in het idyllische havenplaatsje Sámi Σάμη.

Nog geen tien jaar na de oorlog trof een aardbeving Kefaloniá en buureiland Zákynthos. De schade op Kefaloniá was aanzienlijk, alleen het pittoreske haventje Fiskárdo Φισκάρδο bleef wonderwel  buiten schot.

 

Het meest toeristisch zijn Skála Σκάλα in het zuidoosten en Lássi Λάσση, een gezellig kustplaatsje dat in het zuidwesten tussen het vliegveld en de fraaie hoofdstad Argostóli Αργοστόλι ligt. Het romantische Fiskárdo op de noordpunt wordt wel het Saint-Tropez van Griekenland genoemd. Er is wel een belangrijk verschil met de Zuid-Franse badplaats: in Fiskárdo komt de internationale jetset graag omdat de mensen er zichzelf zijn gebleven. U moet hier niet gek opkijken als Tom Hanks een paar tafeltjes verderop lekker ongedwongen zit te eten met vrienden. Of treft u het koningspaar van Jordanië met entourage.

 

Kefaloniá heeft enkele van de prachtigste stranden van Europa, zoals het fabelachtig mooie Mýrtos Μύρτος en het rode familiestrand Xi Ξι aan de zuidkust van het schiereiland Palikí Παλική. Verder kunt u er fantastisch wandelen, kloosters, bergdorpjes en de Robóla-wijngaarden bezoeken, duiken, zeilen, jeepsafari’s maken, in watergrotten varen en heeft u er keus uit een oneindige reeks restaurants, van traditioneel tot internationaal.

 

Ithaki: paradijs voor wandelaars

Het veel kleinere buureiland Itháki Ιθάκη, dat beschut tussen Kefaloniá en het vasteland ligt, is een paradijs voor wandelaars en voor mensen die in een riante luxe een paar dagen niet veel meer willen doen dan het omslaan van de volgende bladzijde. Itháki ziet eruit zoals alle Ionische eilanden eruitgezien moeten hebben in de oudheid en daarvoor: het is amper veranderd. De twee eilandhelften zijn in het midden door een smalle landbrug aan elkaar verbonden.