Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Doe een bootexcursie naar Skorpiós, het eiland dat privé-eigendom was van Aristoteles Onassis en waar de scheepsmagnaat huwde met Jacky Kennedy. Het eiland en de rest van de geschatte 2,5 miljard euro aan eigendommen zijn nu in handen van kleindochter Athina. Wij kunnen voor u een tripje boeken met een kapitein die ooit voor Onassis werkte en prachtige insiderverhalen vertelt.

Lefkas Λευκάδα is het drukstbezochte Ionische eiland. Dat komt in de eerste plaats doordat het een schitterend eiland is, met een aantrekkelijke hoofdstad (Lefkas-Stad), gouden stranden, een goed bereikbaar groen binnenland, spectaculaire grotten, klaterende watervallen, een groot aanbod aan hotels en ideale zeilomstandigheden. In de tweede plaats komt het doordat Lefkas heel gemakkelijk te bereiken is via een drijfbrug.

 

De grote belangstelling voor Lefkas betekent overigens geenszins dat het eiland geheel is overlopen door de massa. Er zijn veel plekken waar een aangename rust heerst en waar u op uw manier kunt genieten van de natuur, de zee, het voortreffelijke eten en een authentieke Ionisch-Griekse sfeer.

Neem bijvoorbeeld Lefkas-Stad, dat de grootste jachthaven in de Ionische Zee heeft. De stad is ronduit prachtig, met duidelijke Venetiaanse invloeden in de architectuur. In de oude straatjes en op de pleintjes wemelt het ’s zomers van de mensen, maar de sfeer is vrolijk en prettig.

 

Het halverwege aan de oostkust gelegen uitgaansplaatsje Nydrí Νυδρί biedt uitzicht op de zeilvriendelijke Golf van Meganísi, en het gelijknamige eiland is werkelijk adembenemend. U kunt er dolfijnen spotten en glasbodemexcursies maken. En het is maar een kort ritje naar de befaamde watervallen in het binnenland. (Om teleurstellingen te voorkomen: in het najaar kunnen die zijn gereduceerd tot een zielig straaltje.) Meganísi Μεγανήσι is een rare naam voor een eilandje dat juist klein is, maar dat is dan ook het enige wat niet deugt aan het buurmeisje van Lefkas. Op Meganísi staat slechts één hotel; de watertransfer vanuit Nydrí is inbegrepen. Het eiland is autovrij en een zegen voor wandelaars. Bijzonder is het wandelpad over de lange landtong die ‘onder het eiland hangt’.

 

De zuidkant van Lefkas is het mooist. De baai bij Vasilikí Βασιλικὴ is dé plek om te gaan wind- of kitesurfen. In deze omgeving biedt Polyplan Reizen prachtige privé-villa’s aan. Het strand van Pórto Katsíki Πόρτο Κατσίκι heeft wereldfaam vanwege de fantastische ligging onderaan rotskliffen, maar er zijn nog veel meer stranden, in alle soorten en maten, sommige afgelegen, andere met veel voorzieningen.