Wij helpen u graag!

Bel +31 (0) 20 657 5657 of maak een afspraak

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Wilt u de hele route door de Samariákloof wandelen, dan is er eigenlijk maar één optie: Met de bus van Chaniá naar de houten trappen (Xyloskalo) die toegang bieden tot het nationaal park. Dan 16 kilometer lopen, van een hoogte van 1250 meter, naar Agia Rouméli Αγιά Ρουμέλη aan zee. Daar de boot nemen naar Chóra Sfakíon Χώρα Σφακίων en vandaar de bus terug naar Chaniá. U kunt ook met de huurauto naar Chóra Sfakíon, en dan met de boot heen en weer naar de kloof, maar dan kunt u beter niet te diep de kloof ingaan, want dat is nogal zwaar klimmen.

Chaniá, het Venetië van Kreta

 

Chaniá Χανιά is het Venetië van Kreta. Nee, u kunt er geen gondeltocht maken door kanalen, maar de elegante architectuur is onmiskenbaar Venetiaans. Chaniá was tot 1971 de officiële hoofdstad van Kreta en is qua uitstraling en atmosfeer de huidige hoofdstad Heraklion nog steeds de baas.

Zowel overdag als ’s avonds, wanneer de stad feeëriek wordt verlicht, is Chaniá een romantisch oord met zijn oude steegjes, een overvloed aan winkeltjes, het strand, voortreffelijke restaurants en een prettig nachtleven. Behalve Venetiaanse sporen ziet u in Chaniá ook de oosterse invloeden van de Ottomanen. In de Tweede Wereldoorlog werd Chaniá zwaar gebombardeerd. Dankzij intensieve renovaties kreeg het echter zijn gezicht weer terug. Een fijne accommodatie is Elotis Suites***+ aan het strand van Agia Marína Άγια Μαρίνα.

 

Tussen de rotswanden in de Samariákloof

 

De Samariákloof Φαράγγι Σαμαριάς werd in 1962 uitgeroepen tot nationaal park. De prachtige, 13 kilometer lange kloof wordt omringd door hoge rotswanden, naaldwouden en weiden met wilde bloemen. In het hoogseizoen kan het er flink druk zijn. Excursies naar de Samariákloof worden vooral vanuit Chaniá gemaakt. Wie optimaal wil genieten, meldt zich vroeg bij de kloof: het nationaal park gaat om 6.30 uur open. De wandeling is pittig: getrainde wandelaars hebben in de regel vijf uur nodig, maar als u het rustig aan doet, vergt het al gauw acht uur.