Wij helpen u graag!

Bel +31 (0) 20 657 5657 of maak een afspraak

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Agios Nikolaos is een leuk toeristisch stadje en zeker een bezoek waard. Om te verblijven raden wij aan om in de omliggende dropjes te verblijven zoals Elounda of Istron

Het bodemloze meer van Sint Nicolaas

Agios Nikólaos Άγιος Νικόλαος is een prachtig kuststadje met twee havens. Het is er altijd druk, overdag op de terrassen en ’s avonds in het uitgaansleven. Bijzonder is het binnenmeertje dat een vulkanische oorsprong heeft en heel diep is. Het heet Voulisméni, het ‘Bodemloze Meer’. Het kerkje Panagía Vrefotrófou aan de rand van het stadje zou het oudste van Kreta zijn, het dateert van de zevende eeuw en heeft prachtige fresco’s uit de achtste en negende eeuw. Fraai is vooral de voorgevel van de Agía Triáda-kathedraal, vanwege de muurschildering. Het is zeer de moeite waard om de steile klim te maken naar het Archeologisch Museum, dat onder meer het 4500 jaar oude beeldje van de Godin van Mírthios tentoonstelt. Het prettigste zandstrand in de buurt is dat van Almýros, twee kilometer van het centrum. Superieur is het kosmopolitische St. Nicolas Bay Resort*****, waanzinnig mooi gelegen, met eigen strandje en een slordige 25 (privé)zwembaden!

Eloúnda Ελούντα, een kleine tien kilometer ten noorden van Agios Nikólaos, kreeg eind jaren zeventig een fikse toeristische impuls nadat hier de televisieserie Wie betaalt de veerman? was opgenomen. Het fotogenieke kustplaatsje trekt sindsdien nogal wat vakantievierende vips. In Eloúnda wordt de vangst van de dag zo uit de vissersbootjes overgeheveld naar de restaurantkeukens en ligt het even later op uw bord. Een bootexcursie naar het voormalige leprozeneiland Spinalónga Σπιναλόγκα, dat vroeger aan het vasteland was verbonden, is leuk voor vogelaars en strandliefhebbers. Vanuit het Domes of Elounda Boutique Beach Resort*****, dé luxe familiebestemming op Kreta, met een prachtig strand en een fraai uitzicht op Spinalónga.  

Als u een kilometerslang strand zoekt dat zelfs in het hoogseizoen nog rustig is, kunt u terecht in Koutsounári Κουτσουνάρι, een dorpje aan de oostelijke zuidkust, met taverna’s en een supermarkt. In de omgeving zijn ook kleine baaien met strandjes helemaal voor u alleen. Vanuit Koutsounári kunt u ook bootexcursies maken naar de onbewoonde eilandjes Chrysí Χρυσή en Koufonísi Κουφονήσι. Wie iets meer leven in de brouwerij wil, kan naar Ierapetra Ιεράπετρα, de zuidelijkste stad van Kreta, Griekenland en Europa, bijgenaamd de ‘Bruid van de Libische Zee’.