Wij helpen u graag!

Bel +31 (0) 20 657 5657 of maak een afspraak

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Rethymnon is een stop meer dan waard. Vanwege de mooie Venetiaanse haven, het Fortezza, de leuke straatjes en winkeltjes en de mogelijkheden om te wandelen en te duiken. De derde stad van Kreta heeft gezellige historische wijken waar u heerlijk kunt ronddwalen. Schiet u vooral een paar foto’s van de haven bij zonsondergang.

 

Lekker rondstruinen in Réthymnon

 

In Réthymnon Ρέθυμνον, een stad halverwege de noordelijke kustweg naar het westen, kunt u heerlijk dwalen in de wirwar van steegjes met kantwinkels, kruideniers en barbiers. U wordt er in de tijd teruggeworpen. De Venetiaanse haven is een pláátje, vooral bij zonsondergang. Bij de Rimondifontein kunt u leuk mensen kijken en op het zandstrand is het heerlijk toeven. De derde stad van Kreta heeft z’n schatten in de historische wijken zorgvuldig gekoesterd. De grootste invloed hadden de Venetianen, die de stad een aristocratisch en elegant voorkomen gaven. In een cluster van drie van die fraaie panden uit de vijftiende eeuw zijn de zeven suites van Avli Lounge Apartments****+ gevestigd, lid van de Greek Historic Hotels. U kunt daar ook van het beste uit de biologische Kretenzer keuken genieten. Het Venetiaanse Fortezza biedt een prachtig panorama over de schilderachtige stad. Réthymnon heeft een duikcentrum (PADI) en u kunt van hieruit ook spectaculaire wandelingen maken.

 

Landinwaarts vindt u het dorpje Arkádi Αρκάδι, dat een fraai klooster herbergt. Een unieke belevenis is een verblijf in één van de 17 oude, natuurstenen huizen die tezamen het Kapsiliana Village Hotel**** vormen. De buitengewoon fraaie decoraties van dit Greek Historic Hotel hebben alles te maken met de eeuwenlange geschiedenis van de lokale olijfolieproductie.

 

Aardig is het vriendelijke vissersdorp Georgioúpoli Γεωργιούπολη, dat zijn oorspronkelijkheid heeft weten te bewaren ondanks de populariteit bij toeristen. Die komen af op het uitgestrekte zandstrand. Bijzonder zijn de hoge eucalyptusbomen, het knusse haventje en het levendige dorpsplein met diverse winkeltjes.