Wij helpen u graag!

Bel +31 (0) 20 657 5657 of maak een afspraak

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Een leuk doel voor een autotochtje is de geboortegrot van Zeus boven het stadje Psichró in het Díktigebergte. Er zijn offervoorwerpen aangetroffen uit de Minoïsche tijd. In de grot hangt een mystieke sfeer, door de mooi verlichte stalactieten en stalagmieten.

Populaire badplaatsen

Goúves Γούβες is een hotspot, maar dan met de gezelligheid en rustige sfeer die bij Kreta past. Tussen Heraklion en Chersónisos heeft u ruime keuze uit leuke winkels, taverna’s en bars. De echte feestbeesten vindt u hier niet, wel heeft Goúves heerlijke stranden aan een lange boulevard. Bovendien is het een prima uitvalsbasis om de rest van het eiland te verkennen. Bijvoorbeeld naar de Grieks-Romeinse stad Górtys Γόρτυς, waar u zich kunt vergapen aan de eerste geschreven rechtscodes in Europa, gebeiteld in de massieve stenen blokken. Verder zijn er een prachtige basiliek en een nog redelijk gaaf amfitheatertje uit de Romeinse tijd.

Chersónisos Χερσόνησος is één van de populairste badplaatsen van Kreta, met een bruisend nachtleven. Sinds de realitysoap Oh Oh Cherso heeft het vissersdorp een ordinair imago gekregen waarvan de kenners weten dat dat niet terecht is. Zeker, als u niet van drukte houdt, kunt u Chersónisos beter mijden, maar in de directe omgeving hebben wij prettige hotels geselecteerd waar u kunt ontspannen op uw eigen manier.

Een bewijs daarvan is Koutouloufári Κουτουλουφάρι, een traditioneel bergdorpje op twee kilometer van Chersónisos. Er zijn smalle straatjes met restaurants, taverna’s en barretjes en de huizen zijn er in Kretenzer stijl. Het uitzicht is adembenemend mooi, over de olijfbomen ziet u de zee liggen. In 20 minuten wandelt u naar Chersónisos. 

Anisará Ανισαρά is een rustig dorpje aan zee. Op 3 kilometer van Chersónisos, maar totaal verschillend. In dit vakantiedorp zijn faciliteiten als taverna’s, barretjes en minimarkten, maar de grootste trekker is het brede zandstrand. Iets verder in zee liggen stenen en koraal, dat als een magneet werkt op snorkelaars. Luxueus, supertrendy met veel vintage en groen & duurzaam is Paradise Island Villas*****, een op en top boetiekhotel.

Volgens sommigen is Mália Μάλια het kleine broertje van Chersónisos. Dat gaat in zoverre op, dat Mália ook een dynamisch uitgaansleven kent en ook een prachtig lang zandstrand heeft. Maar iets verder naar het oosten vindt u baaien met kleinere strandjes waar rust heerst. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Minoïsch paleis van Mália, dat dateert van de negentiende eeuw voor onze jaartelling. Verwacht geen tweede Knossos: het paleis is niet gereconstrueerd. De voorwerpen die hier werden aangetroffen, kunt u in het Archeologisch Museum in Heraklion zien.

Een heerlijk rustige badplaatsje in een natuurrijke omgeving is Síses Σίσες, ook wel Sisi genoemd. Langs de haven van het authentieke dorpje vindt u goede taverna’s waar u niet alleen lekker kunt eten, maar ook van het fraaie uitzicht kunt genieten. Síses heeft zelf een klein dorpsstrand, voor de grotere stranden wandelt u naar het iets verder oostelijk gelegen dorp Mílatos Μίλητος.