Wij helpen u graag!

Bel +31 (0) 20 657 5657 of maak een afspraak

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Lesbos is in grootte na Kreta en Evia het derde eiland van Griekenland. De huizen van de hoofdstad Mitilini liggen als een amfitheater tegen een heuvel waar op de top een oude vesting staat. De drukke en levendige stad heeft in het centrum nog steeds een drukke bazaar, daterend uit de Turkse overheersing. Aan de boulevard langs de havenkade een uitgestrekte rij terrassen en winkeltjes. Mitilini mag dan de hoofdstad zijn, de toeristische hoofdstad is Molivos, (lokaal gebruikt men echter nog steeds de oude naam Mithymna) aan de andere kant van het eiland, 60 km. van Mitilini. Naar dit schilderachtige tegen de heuvel gebouwde plaatsje en de stranden in de omgeving komen de meeste toeristen.

Eilandhoppen in stijl

Op basis van onze ervaring en de feedback van enthousiaste klanten hebben wij ter inspiratie een aantal voorbeeldreizen van eilandhoppen voor u uitgestippeld, ingedeeld naar eilandengroepen. Deze geven u een idee van de vele mogelijkheden. Elke reis is uit te breiden met bijvoorbeeld met een bezoek aan Lesbos of andere eilanden binnen de Griekse eilandengroep Noordelijke Egeische eilanden, in te korten, aan te vullen met bijvoorbeeld een week zeilen of golfen, of af te wisselen met een stedentrip of autoreis – de mogelijkheden zijn praktisch eindeloos.

In Homerus’ heldendicht beleeft Odysseus talloze avonturen tijdens zijn omzwervingen over de Griekse zeeën. Treedt u in zijn voetsporen en kiest u voor een afwisselende reis in stijl langs de Griekse eilanden? Vertel ons uw wensen en wij stippelen uw droomreis uit. Wij organiseren al ruim dertig jaar bijzondere eilandenreizen in Griekenland – een van onze succesformules. Dus trossen los voor uw eigen avontuur, dat wij tot in de puntjes voor u regelen. U hoeft alleen maar te genieten van het Griekse eilandleven.

Accommodaties & hotels in Lesbos