Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

In de hoofdstad Myrina is een Venetiaanse vesting en een ‘Romeinse Kade’. Aan deze havenkade kunt u heerlijk eten. Befaamd is de wijn van het eiland en ook de kruidenhoning is bijzonder.

Het vulkanische Límnos Λήμνος ligt middenin de Egeïsche zee en is mede door de lange vaartijden vanuit Lesbos, Piraeus (Athene),  Thessaloníki en Alexandroúpoli gevrijwaard gebleven van de drukte en de drommen. De meeste bezoekers zijn Grieken van het vasteland.

 

Límnos heeft een grillige vorm. Een grote baai in het noorden en een nog grotere baai in het zuiden splijten het eiland bijna in tweeën. De oostelijke helft is lieflijk, relatief vlak en vruchtbaar; de lavagrond is perfect voor wijnbouw. De westelijke helft is nog mooier, met bergen, bossen, prachtige inhammen en brede zandstranden.

 

De hoofdstad is Mýrina Μύρινα, een tegen de rotsheuvel  gesitueerde plaats met gezellige keienstraatjes, Ottomaanse en neoklassieke gebouwen aan de deftige ‘Romeinse Kade’ en een Venetiaanse vesting. Aan die havenkade kun je goed eten. Befaamd is de wijn van het eiland en ook de kruidenhoning is bijzonder. In Mýrina is ook een archeologisch museum, waar onder meer vondsten worden getoond uit Polióchni Πολιόχνη aan de oostkust, de best bewaarde prehistorische nederzetting op de Egeïsche eilanden.