Wij helpen u graag!

Bel +31 (0) 20 657 5657 of maak een afspraak

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Onbekend kwintet

Vanaf Centraal-Griekenland bezien liggen ze aan de overkant van de Egeïsche Zee: vijf wonderschone eilanden met de romantische namen Thassos, Samothraki, Limnos, Lesbos en Chios. Vijf schatten aan de rand van Europa, vergeten door het grote publiek. Maar niet door ons.

Vaar uw vakantie tegemoet

Van het Egeïsche kwintet heeft alleen Lesbos een bredere bekendheid, vooral ook omdat dit eiland het enige van de vijf is dat rechtstreeks wordt aangevlogen vanuit Amsterdam. Op de andere vier komt u alleen met de ferry. Voor Thassos en Samothraki is dat een peulenschilletje, want die twee eilanden liggen vlak onder de kust van Noord-Griekenland.

Wij wijzen u graag de leukste wegen over de vijf Noord-Egeïsche eilanden. Weg van de massa. Hier kunt u volop genieten van de stilte, de puurheid, de ongerepte natuur en de warme gastvrijheid van deze buitenbeentjes van het Griekse eilandenrijk. Voor reizigers die willen ontspannen, voor vakantiegangers die actief willen zijn, voor natuurfotografen, voor wijn-en-spijs-liefhebbers, voor zonaanbidders, voor wandelaars voor watersporters, voor cultuurliefhebbers: eigenlijk zit iedereen goed op deze vijf charmante eilanden aan de rand van Europa.

Thassos

Mede dankzij de bodemschatten (goud en marmer), heeft Thassos een rijke historie. Thassos heeft vele authentieke bergdorpjes in het binnenland. Het hoogste punt is Ypsario (1206 meter). Het panorama op de omringende heuvels, het vasteland en de heilige berg Athos is prachtig. Thassos heeft fabelachtig mooie witte stranden, vooral in het zuiden en oosten. U kunt hier heerlijk wandelen. De hoofdstad Thassos-stad is heel knus; vooral Grieken vieren hier vakantie.

Lees meer

Samothraki

Op Samothraki is het landschap koning. Olijfbomen, kastanjes en eiken, thermische bronnen, twee klaterende watervallen en talrijke bergpoelen. De ruige berg Fengari is het hoogste punt: 1611 meter. Indrukwekkend en mysterieus is het Pan-Helleense Heiligdom van de Grote Goden, met de overblijfselen van tempels, een inwijdingsruimte en een amfitheater.

Lees meer

Limnos

Het vulkanische Limnos is heerlijk rustig. De oostelijke helft is lieflijk, relatief vlak en vruchtbaar. De lavagrond is perfect voor wijnbouw. De westelijke helft is nog mooier, met bergen, bossen, prachtige inhammen en brede zandstranden. In de hoofdstad Myrina is een Venetiaanse vesting en een ‘Romeinse Kade’. Aan deze havenkade kunt u heerlijk eten. Befaamd is de wijn van het eiland en ook de kruidenhoning is bijzonder.

Lees meer

Lesbos

Lesbos’ hoofdstad Mytilini is een levendige, elegante plaats, met neoklassieke herenhuizen in pasteltinten. Daarachter ziet u de hoge koepel van de Agios Therapon-kerk. Het Byzantijnse kasteel, het klassieke amfitheater voor 15.000 toeschouwers en het archeologisch museum zijn zeer de moeite waard. Lesbos heeft stranden, bergen, romantische plaatsjes, geothermische bronnen en bijzondere flora en fauna.

Lees meer

Chios

Onherbergzame rotsmassieven, vruchtbare valleien, paradijselijke stranden en vooral in het voorjaar een bloemenpracht met cyclamen, gladiolen, irissen en orchideeën. Het zijn de gevarieerde karakteristieken van Chios. De ‘schat’ van Chios is de Nea Moni, het Nieuwe Klooster, dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Vooral de mozaïeken, met veel goud, zijn letterlijk en figuurlijk schitterend. Heel bijzonder zijn de twintig mastiekdorpen in het zuiden, zo genoemd vanwege de harswinning die hier al in de middeleeuwen is begonnen.

Lees meer

Uw reis op maat? Bel of vraag een offerte aan