Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

De ruige berg Fengari is het hoogste punt: 1611 meter. Indrukwekkend en mysterieus is het Pan-Helleense Heiligdom van de Grote Goden, met de overblijfselen van tempels, een inwijdingsruimte en een amfitheater.

Het is slechts iets langer dan een eeuw geleden dat Samothráki Σαμοθράκη werd teruggeven aan Griekenland, na eeuwen van gruwelijke onderdrukking. Het eiland, half zo groot als Thássos, ontleent zijn naam aan het gegeven dat er in de oudheid kolonisten van Sámos en Traciërs hebben gewoond.

Samothráki bereik je in anderhalf uur met de veerboot vanuit Alexandroúpoli. Voor strandvertier hoef je niet aan te komen op het eiland. Er is eigenlijk maar één strand, aan een verscholen baaitje aan de zuidkust. Dat strandje is daardoor wel weer heel speciaal. Maar veel imposanter is het landschap, met olijfbomen, kastanjes en eiken, thermische bronnen, twee klaterende watervallen en talrijke bergpoelen. De ruige berg Fengári φεγγάρι is het hoogste punt: 1611 meter. Indrukwekkend en mysterieus is het Pan-Helleense Heiligdom van de Grote Goden, met de overblijfselen van tempels, een inwijdingsruimte en een amfitheater. Zeelieden op weg naar de Bosporus en Zwarte Zee baden hier voor een behouden vaart en dankten daarvoor op de terugweg.