Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Als u in een van de huizen van Capetan Matapas verblijft, als een Griek onder de Grieken, haal dan elke morgen vers brood bij de traditionele bakker Milia om de hoek. Eén nadeel: naar zo’n ontbijt blijf je eeuwig terugverlangen. Ongeëvenaard is de kreeftspaghetti van restaurant Taki in Liméni Λιμένι, even ten noorden van Areópoli.

 

Overal ziet u ze in de Máni Μάνη, de middelste landtong van de grote drietand in het zuiden van de Peloponnesos: stevige vierkante piratentorens, die in vroeger tijden werden bewoond. Ze dienden niet voor de verdediging tegen aanvallen van buiten, want de ruige, afgelegen Máni is nog nooit in de geschiedenis veroverd. Vanaf de torens hielden de piraten hun varende prooien in de gaten. Ook katapulteerden de onverschrokken bewoners elkaar, tijdens hun eindeloze bloedvetes. De bevolking zet tegenwoordig de poorten wijd open en toren na toren wordt gerestaureerd.

 

Vanuit het oosten bereik je de Binnen-Máni via het havenplaatsje Githion Γύθειο¸ dé tussenstop voor een lunch met verse vis of schaaldieren. Aan de westkust geldt het historische Areópoli Αρεόπολη, de stad van oorlogsgod Ares, als toegangspoort.

 

Geroliménas Γερολιμένας  is één van de mooiste dorpjes op het schiereiland. Hartverwarmend is daar het kleinschalige Kyrimai Hotel****, een schitterend gerestaureerd monument, dat lang diende als opslag van de piratenbuit en havenkantoor. Het is het mooiste hotel aan zee van de hele collectie Greek Historic Hotels.

 

Bij de uiterste zuidpunt, bij Kaap Taínaro en de restanten van de Poseidontempel, ging Heracles de Onderwereld in om er de driekoppige hellehond Kerberos (Cerberus) te vangen, waarmee zijn twaalf werken werden voltooid. Je kunt hier heerlijk wandelen.