Wij helpen u graag!

Bel +31 (0) 20 657 5657 of maak een afspraak

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

200% Griekse charme

Volgens Lonely Planet is de Peloponnesos een van dé plekken in Europa die reizigers niet mogen missen. Het groene schiereiland herbergt beroemde cultuurhistorische schatten zoals Mystras, Mycene, Epidauros en Olympia. Maar ook de prachtige natuur (vooral in het voorjaar als brem en mimosa overvloedig bloeien), de pure keuken en de charmante hotelletjes maken de Peloponnesos een verrassend, veelzijdig en adembenemend mooi vakantiegebied.

Koningseiland

Peloponnesos dankt zijn naam aan Koning Pelops, zoon van Tantalus in de Griekse mythologie; nèsos betekent eiland. Met de aanleg van het Kanaal van Korinthe in 1893 werd schiereiland Peloponnesos een echt eiland. In de oudheid was Sparta een van de belangrijkste steden in deze regio, zelfs een geduchte concurrent van Athene. Vlak bij het huidige Mystras zijn de ruïnes van het oude Sparta te vinden.

Van uitdagend hiken tot ontspannen op een paradijslijk strand, van ronddwalen in de geschiedenis op een van de Werelderfgoed-sites tot een frappè drinken in een gezellig havenstadje: Peloponnesos heeft het. Hier leest u meer over de meest bijzondere highlights van deze regio – alle zeer de moeite waard om te bezoeken en van te genieten. Rondreizen, pleisteren of van beide een beetje? Alles is mogelijk. In bijvoorbeeld Costa Navarino, Tolo, Mani, Stoupa, Kardamyli en Petalidi is een vakantieweek zo voorbij. Kijk gerust bij onze voorbeeldreizen voor inspiratie.

 

Geschiedenis en cultuur

Adembenemende natuur

Actief & ontspanning

Uw reis op maat? Bel of vraag een offerte aan