Wij helpen u graag!

Bel +31 (0) 20 657 5657 of maak een afspraak

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

In de zomer worden in het theater van Epidavros Griekse drama’s als Electra en Medea, komedies als Lysistrata en andere bijzondere toneelvoorstellingen opgevoerd. In de avond, dus sprookjesachtig mooi! Informeer bij ons naar de agenda, we regelen graag uw tickets. De goedkoopste rangen bieden het mooiste overzicht.

Epidaurus Ἐπίδαυρος heeft internationale faam vanwege het Heiligdom van Asklepios, de halfgod van de geneeskunst. U weet wel, die van de esculaap. Het complex staat op de Werelderfgoedlijst. Nóg beroemder is het amfitheater, een toonbeeld van de kennis die de oude Grieken hadden van akoestiek en architectuur. Fluister maar eens iets vanaf het orchestra naar uw geliefde op rij 55…

Nauplion Ναύπλιο, gelegen onder een ontzagwekkend Venetiaans verdedigingsfort, is de ideale uitvalsbasis voor klassieke plekken als Epidaurus en Mycene. Maar het is ook een genot om in de charmante havenstad te verblijven. Voor wie direct vanuit de accommodatie door de straatjes van de oude stad wil dwalen, is het neoklassieke Ippolito Luxury Hotel**** een uitstekende optie. Het dateert van de beginjaren van de moderne staat Griekenland, toen Nauplion floreerde als de eerste hoofdstad (1829-1834).

Mycene Μυκῆναι. Even ten noorden van Nauplion krijgt u een verpletterende indruk van de Myceense beschaving (vijftiende tot twaalfde eeuw voor onze jaartelling!) in Tiryns Τίρυνθα en Mycene Μυκῆναι. Deze archeologische vindplekken staan samen op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Ze zijn onlosmakelijk verbonden aan Homerus’ heldendichten Ilias en Odyssee.

Toló Τολό is een prettig strandoord als u even iets anders wilt dan archeologie. Het ligt op een kwartier met de bus van Nauplion aan de Argolische Golf en heeft een aangenaam uitgaansleven met taverna’s, bars, clubs en prettige hotels. Die zijn zeer gastvrij en veelal ook zeer geschikt voor gezinnen.