Wij helpen u graag!

Bel +31 (0) 20 657 5657 of maak een afspraak

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Doordat Mystrás tegen een uitloper van het Taigetosgebergte is gebouwd en de wandeling door dit fenomenale openluchtmuseum zo’n drie kilometer beslaat, raden we aan om met de auto door te rijden naar de bovenste ingang en daar te beginnen. Zo kunt u ontspannen kuierend genieten en neemt u na het verlaten van de benedenstad een taxi terug naar de parkeerplaats boven

De havenplaats Kalamáta Καλαμάτα is als rechtstreekse Transavia-bestemming een goed begin- en/of eindpunt voor een rondrit over de Peloponnesos of specifiek voor de Mani, Costa Navarino, Olympia en - via een schitterende bergweg - Mystrás en Spárti.   

Spárti Σπάρτη heeft een grote naam, maar van het roemruchte rijk der Spartanen is niet veel meer over. Anders is het gesteld met het nabije Mystrás Μυστράς. Het majestueuze Werelderfgoed Mystrás, ook wel het Wonder van de Moréa genoemd, werd in 1249 door Frankische ridders gesticht en kwam tot bloei in de Byzantijnse periode. Na bezettingen door de Turken en Venetianen werd de stad in 1832 verlaten en bleven de prachtige middeleeuwse ruïnes achter op de heuvel, her en der omzoomd door cipressen. De rijkdom aan fresco’s en andere kunstschatten maken dat je voor Mystrás ten minste een dagdeel moet uittrekken. Een fijne uitvalsbasis voor Mystrás is de Xenonas Mazaraki*****  in het dorpje Pikouliánika Πικουλιάνικα. Dit historische guesthouse telt zeven ruime suites.