Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Vrijheid en eilandgevoel in één reis


Het is een beetje een buitenbeentje in ons aanbod van autorondreizen: de combinatiereis van Kefalonia en Ithaka. Maar ook dit is een aanrader! Want u ervaart de vrijheid van het reizen per auto en het unieke gevoel van verblijven op een eiland. U vliegt rechtstreeks op Kefalonia, en verblijft daar de eerste dagen. Het eiland, waar het beroemde boek Kapitein Corelli’s Mandoline zich afspeelt, wordt door ervaren Griekenland-gangers gezien als een van de mooiste Griekse eilanden. Vervolgens maakt u de oversteek naar Ithaka. De natuur is hier ongerept en het plaatsje Vathy vraagt om een bezoek. De toegift is aan Kefalonia, op een fantastische locatie. Daarna is de (moeilijke) keuze aan u: rijdt u na 8 dagen terug naar het vliegveld of gaat u tóch door naar Lefkas

Highlights


Vanaf € 0 p.p.

Inbegrepen:
 • Huurauto - Polyplan Reizen
 • Overnachting(en) - Polyplan Reizen
 • Logies & ontbijt - Polyplan Reizen
 • Wegenkaart & routebeschrijving - Polyplan Reizen
Vraag uw maatwerkofferte aan

Van dag tot dag

Dag 1
Vliegreis Amsterdam - Kefalonia
Dag 1 (1)
Luchthaven Kefalonia - Xi Lixouri
ca. 1 uur rijden - 48 km
Dag 2
Xi- Lixouri 
Dag 3
Xi-Lixouri  - Ithaka
ca. 2,25 rijden/varen - 69 km
Dag 4
Ithaka
Dag 5
Ithaka - Fiskardo (Kefalonia)
ca. 2 uur rijden/varen - 58 km
Dag 6
Fiskardo (Kefalonia)
Dag 7
Fiskardo
Dag 8
Fiskardo - Luchthaven Kefalonia
ca. 1,5 uur - 56 km
Dag 8 (1)
Vliegreis Kefalonia -Amsterdam

Accommodaties om van te watertanden


Tijdens deze reis verblijft u in een aantal van Polyplans meest bijzondere accommodaties. Zoals het Apollonian Resort & Spa aan het strand van Xi bij Lixouri op Kefalonia. Het intieme Hotel Perantzada 1811 Art Hotel***** in Vathi op Ithaka is fantastisch ingericht. In Fiskardo, dat niet voor niets de bijnaam ‘Klein Saint Tropez’ heeft, logeert u in het zusje van Perantzada: het evenzo bijzondere Emelisse Art Hotel*****, met een waanzinnig uitzicht.

Prijsinformatie
 • Laagseizoen - vanaf € 0 p.p.
 • Middenseizoen - vanaf € 0 p.p.
 • Hoogseizoen - vanaf € 0 p.p.

Prijzen per persoon geldig voor zomer 2021 (t/m 31/10/21)

Inbegrepen in de prijs:
-Alle transfers
-Huurauto C - Nissan Micra
-Accommodaties met ontbijt.
-Routebeschrijvingen per traject
-Lokale informatie met insider tips

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Retour Vliegreis
 • Veerdiensten
 • Reserveringskosten: € 45
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50
 • SGR-Garantiefonds: €5,00 per persoon 
 • Toeristenbelasting *

Informatie huurauto categorie;
Categorie C = Citroën C3
Categorie D = Toyota Auris
Categorie K = Peugeot 301
Categorie G2 = Peugeot 301 automatisch
Categorie F = Nissan Evalia voor 7 personen*

Wij adviseren ten alle tijde om reistassen mee te nemen, deze passen gemakkelijk in de bagageruimte van de huurauto 

Toeristenbelasting Griekenland:
In verband met een nieuwe belastingwet die per 01/01/2018 is ingegaan betaalt u toeristenbelasting in Griekenland. Deze belasting dient u ter plaatse te voldoen aan het hotel.
- 0,50€ per kamer, per nacht voor 1-2 sterren
- 1,40€ per kamer, per nacht voor 3 sterren
- 3,00€ per kamer, per nacht voor 4 sterren
- 4,00€ per kamer, per nacht voor 5 sterren
- 0,50€ per nacht in een studio/appartement

 

Informatie huurauto categorie;
Categorie A= Chevrolet Matiz
Categorie C = Hyundai Accent
Categorie F = Nissan Primastar

 

 

Goed om te weten
- U kunt de rondreis per week verlengen.
- U kunt ook andere hotels bij ons boeken dan de
hierboven genoemde.
- Combinaties met Lefkas of het vasteland zijn ook
mogelijk. In dat geval kan de reis ook beginnen op
de luchthaven van Préveza. Ook kunt u heenvliegen
naar Préveza en terugvliegen van Kefaloniá of
andersom.
- Voor vertrek ontvangt u van ons een speciaal voor
u samengestelde beschrijving van uw route, de
hoogtepunten en de hotels. Van dag tot dag, met
heldere wegenkaartjes en contactgegevens.
- Bij boeking ontvangt u de handzame taalgids Wat
& Hoe Grieks.


Voor alle autorondreizen geldt:

U kunt gebruik maken van de lijndienst van Transavia en KLM rechtstreeks van Amsterdam naar Athene & Thessaloniki. Het is tevens mogelijk om vanuit Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf en Brussel naar Athene te vliegen. Vanuit Brussel en Düsseldorf reist u met Air Berlin of Aegean naar Thessaloniki. Verder zijn er wekelijkse charters van Transavia rechtstreeks naar Preveza (za), Volos (vr). Zie onderstaande overzicht voor de indicatie prijzen voor vliegtickets. De vliegtickets zijn niet inbegrepen in de prijzen. Wij willen u heel het jaar door kunnen laten profiteren van de gunstigste tarieven in de markt op moment van boeken. U profiteert volop van onze gunstige inkooptarieven en stoelbeschikbaarheid bij diverse luchtvaartmaatschappijen. Alle genoemde prijzen zijn per persoon voor de gehele lengte van de rondreis inclusief; de door u gekozen categorie auto incl. verzekeringen (o.a. CDW) en ongelimiteerd aantal kilometers, verblijf op basis van logies & ontbijt en uitgebreide routeomschrijving per dag.
Wij adviseren u graag bij het samenstellen van uw reis op maat!

Elke accommodatie heeft haar eigen bijzondere karakteristieken. Wat ze allemaal gemeen hebben: ze zijn goed bereikbaar, u ervaart er de Griekse gastvrijheid en ze voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van Polyplan.

 • Apollonion Asterias Resort & Spa - Polyplan Reizen
  Apollonion Asterias Resort & Spa

  Kefaloniá/Ionische eilanden

 • Perantzada... 1811 Art Hotel - Polyplan Reizen
  Perantzada... 1811 Art Hotel

  Itháki/Ionische eilanden

  Kleinschalig, in een lichtblauw neoklassiek gebouw uit de 19de eeuw, vindt u hier alle rust die u nodig heeft. Vanuit de smalle straatjes achter de haven bent u in een mum van tijd bij diverse taverna’s.

 • Emelisse Nature Resort - Polyplan Reizen
  Emelisse Nature Resort

  Kefaloniá/Ionische eilanden

  Het Emelisse Art Hotel ligt vlak bij de pittoreske haven van Fiskárdo en is verdeeld over meerdere gebouwen rondom het zwembad en het hoofdgebouw. Romantiek en design zijn aan dit kunstzinnige hotel wel toevertrouwd.

Praktische informatie reizen vasteland


Uw reis op maat; alle beschreven autorondreizen worden aangepast aan uw voorkeuren. De reis wordt pas vastgelegd als u tevreden bent over alle details. Dat betekent dat u de route door ons kunt laten aanpassen, evenals de duur, de accommodaties en eigenlijk alles wat u maar wilt. Het grappige is dat bijna niemand van onze gasten de reizen precies boekt zoals aangegeven. Dat kán natuurlijk wel, maar ook u heeft uw eigen voorkeuren, wensen en interesses. U bent immers de massa niet!
Rijden in Griekenland; Gun uzelf comfort en zorgeloosheid. Autorijden in Griekenland gaat verrassend gemakkelijk en soepel. De tweebaanswegen zijn vrijwel overal goed tot uitstekend en meestal ook zeer rustig. Er zijn trajecten waar u in een uur maar drie tegenliggers ziet. Alleen in de agglomeratie van Athene, waar de helft van de bevolking woont, is het natuurlijk drukker, maar daar zult u niet gauw een auto nodig hebben vanwege het moderne, fijnmazige openbaar vervoer.


De routebeschrijving; Comfortabel en zorgeloos trekt u in uw eigen tempo langs de bezienswaardigheden en door de natuur. U ontvangt voor vertrek onze veelgeroemde gedetailleerde routebeschrijving, een gemarkeerde wegenkaart, aparte heldere wegenkaartjes voor elk dagtraject, de afstanden, suggesties, wetenswaardigheden en alle benodigde contactgegevens. Vanzelfsprekend geheel toegesneden op uw maatwerkreis.

Assistentie ter plaatse; elke reis kan anders verlopen dan voorzien. U moet bijvoorbeeld de reis plotseling afbreken wegens omstandigheden. Of de door u bestelde bootexcursie kan niet doorgaan wegens te harde wind. U komt per ongeluk zonder benzine staan. Geen paniek: wij laten u nooit aan uw lot over. Ons motto is: wij laten u met rust, maar niet alleen. Wij blijven standby, zodat wij u ter plaatse meteen met raad en daad terzijde kunnen staan in onverhoopte situaties.

De Griekse taal; Gun uzelf een beetje kennis van de Ελληνικά γράμματα. De ‘Griekse letters’, staat daar dus. Het is niet per se nodig, maar kan u enorm van pas komen bij uw autorondreis. Op deze website staan bij belangrijke plaatsnamen tevens de namen in het Grieks, voor uw gemak. De bewegwijzering langs de weg ziet u meestal eerst in Griekse letters, binnen 200 meter gevolgd door de aanduiding in ons schrift. In beide schriften worden echter nogal losse spellingregels gehanteerd, dus als iets líjkt op de plaats die u zoekt, dan ís het ook de plaats die u zoekt. Op deze website volgen wij zoveel mogelijk de spelling die de gerenommeerde Capitool-reisgidsen gebruiken.

De afstanden; Een ander punt van aandacht zijn de afstandsaanduidingen in Griekenland. Het komt regelmatig voor dat deze niet kloppen. Zo kan het gebeuren dat u onderweg naar Náfpaktos een bord ziet dat belooft dat u het kustplaatsje over 10 kilometer bereikt, even verderop gevolgd door een bord met ‘Náfpaktos 14 km’. En als u aan tien mensen vraagt hoe ver het nog rijden is naar de Víkoskloof, krijgt u tien verschillende antwoorden. Het gemiddelde daarvan is vermoedelijk juist.

De huurauto. Welk type auto dat is, bepaalt uzelf. Wij adviseren graag bij uw keuze. Houdt er rekening mee dat Griekenland bepaald niet vlak is, dus een krachtige motor kan geen kwaad. Ook raden wij u aan om niet op comfort en kofferbakruimte te bezuinigen bij uw keuze. Op de aankomstluchthaven wordt uw huurauto altijd netjes aan u overgedragen en er worden heldere afspraken met u gemaakt over het inleveren. Wij werken alleen met kwaliteitsverhuurders. Ook kunt u onze rondreizen natuurlijk met uw eigen auto maken.

Overtocht Italië - Griekenland; Als generaal agent van Superfast Ferries en ANEK Lines biedt Polyplan al jarenlang de gunstigste tarieven en voorwaarden voor de oversteek vanuit diverse Italiaanse havensteden naar Igoumenítsa en Pátra. Beide Griekse havens zijn uitstekende beginpunten voor autorondreizen. Zie daarvoor ook bestemmingen Epirus, Noord-Griekenland en de Peloponnesos. U kunt er ook voor kiezen om de rondreis in Igoumenítsa te beginnen en in Pátra te beëindigen, of andersom. De extra vaarmijlen brengen geen extra ferrykosten met zich mee!

Domes of Elounda Resort - Kreta - mei vakantie 2019 - Polyplan Reizen

Domes of Elounda Resort - Kreta - mei vakantie 2019

Na lang zoeken kwamen we in contact met Polyplan Reizen: zij begrepen onze wensen, en vonden de ideale bestemming: Domes of Elounda (Kreta). Met veel enthousiasme werd alles tot in de puntjes door hen geregeld. Het hotel is perfect voor families met kinderen. Het ligt prachtig, vlakbij Elounda, Plaka en het stadje AgiosNikolaos, allemaal leuke Griekse dorpjes waar we heerlijke konden lunchen en struinen. Naast de bijzondere keuken en de mooie kamers, maakte vooral het zeer vriendelijke en servicegerichte personeel voor ons het verschil. Van de leuke tips van Polyplan Reizen voor excursies en verborgen lunchplekjes hebben we dankbaar gebruik gemaakt. Exclusiviteit ten top, een absolute aanrader. Bedankt Polyplan!

Familie Schipper

Een langere vakantie? Geen probleem
Deze 8-daagse reis naar Kefalonia en Ithaka kunt u naar eigen wens uitbreiden. Een langer verblijf op een of meer tussenstops is altijd mogelijk – bijvoorbeeld op Lefkas, dat op nog geen drie kwartier varen ligt van Kefalonia. Als u zelf een voorkeur heeft voor een accommodatie, dan kunnen wij die vanzelfsprekend opnemen in uw reisschema. Wij adviseren u graag!

Bel ons voor advies op maat