Zo verleidelijk Kalypso was voor Odysseus, zo aanlokkelijk zijn de Dodekanesos. De dochter van Atlas hield de held van Homerus zeven jaar op haar mythische eiland. Op deze reis bent u in totaal acht dagen op Rhodos, Kos en Kálymnos.

Voor meer informatie over de prijzen en de accommodaties: klik hier

Vlucht Amsterdam - Rhodos. U wordt ontvangen en vervoerd naar uw accommodatie. U krijgt bestemmingsinformatie en de ticket voor de ferry naar Kos.

Indrukwekkend is de goed bewaard gebleven middeleeuwse citadel, omgeven door een vier kilometer lange muur met elf toegangspoorten. Rondom ligt het gezellige moderne Rhodos. Ook de rest van het eiland biedt veel afwisseling en excursiemogelijkheden.

Transfer naar de haven en overtocht van drie uur naar Kos. Daar wordt u ontvangen en naar uw accommodatie gebracht. U krijgt informatie en alvast de ferrytickets naar Kálymnos.

De oude en nieuwe stad lopen in elkaar over, er heerst een gezellig drukte, vooral ’s avonds. De mooiste zandstranden liggen aan de zuidkust. De fiets is een populair vervoermiddel en overal te huur. Kos is de geboorteplaats van Hippocrates, grondlegger van de geneeskunst. Het Asklepion, tempel en medisch centrum, ligt vier kilometer van de stad.

U wordt opgehaald en naar de haven gebracht. De overtocht naar Kálymnos duurt drie kwartier. Op Kálymnos wordt u naar uw accommodatie gebracht. U wordt van informatie voorzien en ontvangt de vaarbiljetten voor de boot naar Rhodos.

Befaamd is de sponzenvisserij vanuit Pothia, de haven en hoofdplaats van het eiland. Een bezoek aan de oude sponsfabriek is heel bijzonder. Er zijn legio excursiemogelijkheden.

Transfer naar haven, overtocht in 3 of 5 uur, afhankelijk van het type boot. U wordt opgewacht en naar uw accommodatie op Rhodes gebracht.

Transfer naar het vliegveld. Vlucht Rhodos - Amsterdam.