Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Perfect in balans

Tijdens deze bijzondere autorondreis kunt u genieten van al het mooie wat Griekenland te beiden heeft. De dynamiek van de stad, met een bezoek aan Athene en Thessaloniki, afgewisseld met cultuurhistorisch erfgoed in Delphi. Natuur bij de watervallen van Edessa en in het onbetwist mooiste natuurpark de Zagoria. En strand op Kassandra, een van de drie landtongen van schiereiland Chalkidiki. Kortom: een uitgelezen combinatie van alles wat een mooie reis in zich zou moeten hebben, perfect in balans.


Vanaf € 0 p.p.

Inbegrepen:
 • Huurauto - Polyplan Reizen
 • Overnachting(en) - Polyplan Reizen
 • Logies & ontbijt - Polyplan Reizen
 • Wegenkaart & routebeschrijving - Polyplan Reizen
Vraag uw maatwerkofferte aan

Van dag tot dag

Dag 1
Vliegreis Amsterdam - Athene
Dag 1 (1)
Transfer naar uw hotel
Dag 2
Athene
Dag 3
Athene - Delphi/Arachova
Ca. 2,50 uur rijden - 185 km
Dag 4
Delphi - Kalambaka 
Ca. 3 uur rijden - 217 km
Dag 5
Kalambaka - Papingo
Ca. 2,75 uur rijden - 160 km
Dag 6
Papingo
Dag 7
Papingo - Kastoria 
Ca. 2,75 uur rijden - 131 km
Dag 8
Kastoria - Vergina 
Ca. 1,5 uur rijden - 132 km
Dag 9
Vergina - Olympiada
Ca 2 uur rijden - 171 km
Dag 10
Olympiada - Afytos
Ca. 2 uur rijden - 115 km
Dag 11
Afytos
Dag 12
Afytos - Thessaloniki
Ca. 1 uur rijden - 80 km
Dag 13
Thessaloniki
Dag 14
Thessaloníki 
Dag 15
Vliegreis Thessaloniki - Amsterdam

Griekse gastvrijheid ten top

Athenes oudste wijk Plaka ligt aan uw voeten tijdens uw verblijf in het comfortabele boetiekhotel Hera. In Olympia Guesthouse bent u op loofafstand van het graf van Koning Philippos, de vader van Alexander de Grote. Het is een van de mooiste bezienswaardigheden van Griekenland. Hotel Petrino Suites ligt aan de rand van het gezellige dorpje Afytos. Het gastvrije personeel van Makedonia Palace verzorgt graag de waardige afsluiter van uw rondreis.

Prijsinformatie

Inbegrepen in de prijs:

 • Huurauto ca. C Nissan Micra
 • Alle transfers
 • Veerdiensten
 • Accommodaties met ontbijt

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Retour Vliegreis
 • Reserveringskosten: € 45
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50
 • SGR-Garantiefonds: €5,00 per persoon 
 • Toeristenbelasting *

Informatie huurauto categorie;
Categorie C = Citroën C3
Categorie D = Toyota Auris
Categorie K = Peugeot 301
Categorie G2 = Peugeot 301 automatisch
Categorie F = Nissan Evalia voor 7 personen*

Wij adviseren ten alle tijde om reistassen mee te nemen, deze passen gemakkelijk in de bagageruimte van de huurauto 

Toeristenbelasting Griekenland:
In verband met een nieuwe belastingwet die per 01/01/2018 is ingegaan betaalt u toeristenbelasting in Griekenland. Deze belasting dient u ter plaatse te voldoen aan het hotel.
- 0,50€ per kamer, per nacht voor 1-2 sterren
- 1,40€ per kamer, per nacht voor 3 sterren
- 3,00€ per kamer, per nacht voor 4 sterren
- 4,00€ per kamer, per nacht voor 5 sterren
- 0,50€ per nacht in een studio/appartement

Wij adviseren u graag bij het samenstellen van uw reis op maat!

Prijzen per persoon geldig voor zomer 2021 (t/m 31/10/21)

Voor alle autorondreizen geldt:
U kunt gebruik maken van de lijndienst van Transavia en KLM rechtstreeks van Amsterdam naar Athene & Thessaloniki. Het is tevens mogelijk om vanuit Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf en Brussel naar Athene te vliegen. Vanuit Brussel en Düsseldorf reist u met Air Berlin of Aegean naar Thessaloniki. Verder zijn er wekelijkse charters van Transavia rechtstreeks naar Preveza (za), Volos (vr). Zie onderstaande overzicht voor de indicatie prijzen voor vliegtickets.

De vliegtickets zijn niet inbegrepen in de prijzen. Wij willen u heel het jaar door kunnen laten profiteren van de gunstigste tarieven in de markt op moment van boeken. U profiteert volop van onze gunstige inkooptarieven en stoelbeschikbaarheid bij diverse luchtvaartmaatschappijen. Alle genoemde prijzen zijn per persoon voor de gehele lengte van de rondreis inclusief; de door u gekozen categorie auto incl. verzekeringen (o.a. CDW) en ongelimiteerd aantal kilometers, verblijf op basis van logies & ontbijt en uitgebreide routeomschrijving per dag.

Goed om te weten:

 • U kunt de rondreis per week verlengen.
 • U kunt ook andere hotels bij ons boeken dan de hier genoemde.
 • Ook is een langer verblijf op een of meer tussenstops mogelijk.
 • Voor vertrek ontvangt u van ons een speciaal voor u samengestelde beschrijving van uw route, de hoogtepunten en de hotels. Van dag tot dag, met heldere wegenkaartjes en contactgegevens.
 • Bij boeking ontvangt u de handzame taalgids Wat & Hoe Grieks

Elke accommodatie heeft haar eigen bijzondere karakteristieken. Wat ze allemaal gemeen hebben: ze zijn goed bereikbaar, u ervaart er de Griekse gastvrijheid en ze voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van Polyplan.

 • Hera Hotel - Polyplan Reizen
  Hera Hotel

  Athene/Athene en omgeving

  In een gezellige straat vlak bij de Acropolis, nieuwe Acropolis museum en Pláka en 10 minuten lopen van het Syntagma plein en het centrum van Athene. Metro station op 200 meter.

 • Hotel Ellinon Thea - Polyplan Reizen
  Hotel Ellinon Thea

  Aráchova/Centraal Griekenland

  Aan de rand van het pittoreske bergdorpje Arachova met prachtig uitzicht over de vallei. De beroemde archeologische opgravingen van Delphi liggen op ca. 8 kilometer.

 • Guesthouse Iridanos - Polyplan Reizen
  Guesthouse Iridanos

  Kalampáka/Centraal Griekenland

  Dit traditionele hotel is een goede keuze voor uw verblijf in Kalambaka. De Grieks/Nederlandse eigenaren geven u de beste tips voor uw bezoek aan de kloosters

 • Guesthouse Papaevangelou - Polyplan Reizen
  Guesthouse Papaevangelou

  Megálo Pápingo/Epirus

  Gelegen in misschien wel het mooiste dropje van de Zagoria. De gastheer Georges zal het u aan niets laten ontbreken. In het hotel kunnen alle outdoor-activiteiten geregeld worden.

 • Orologopoulos Mansion - Polyplan Reizen
  Orologopoulos Mansion

  Kastoriá/Noord Griekenland

 • Guesthouse Olympia - Polyplan Reizen
  Guesthouse Olympia

  Vergina/Noord Griekenland

 • Hotel Liotopi - Polyplan Reizen
  Hotel Liotopi

  Chalkidikí/Noord Griekenland

  In het vissersdorpje Olympiáda aan de oostkust van Chalkidikí. Vanuit het hotel kunt u een mooie wandeling maken naar Stágira, de plaats waar de grote filosoof Aristoteles is geboren en waar hij les gaf.

 • Petrino Suites Hotel - Polyplan Reizen
  Petrino Suites Hotel

  Chalkidikí/Noord Griekenland

  Romantisch aan de oostkant van het schiereiland Kassándra, aan de rand van het dorp Afytos. Het hotel ligt iets boven het dorp met uitzicht over de zee.

 • Makedonia Palace - Polyplan Reizen
  Makedonia Palace

  Thessaloniki/Noord Griekenland

  Aan de boulevard van Thessaloniki op 5 minuten loop afstand van de “White Tower”. Op 13 kilometer vanaf de luchthaven van Thessaloniki. De dichtstbijzijnde busstop is 150 meter van het hotel gelegen.

Praktische informatie reizen vasteland

 • Uw reis op maat; alle beschreven autorondreizen worden aangepast aan uw voorkeuren. De reis wordt pas vastgelegd als u tevreden bent over alle details. Dat betekent dat u de route door ons kunt laten aanpassen, evenals de duur, de accommodaties en eigenlijk alles wat u maar wilt. Het grappige is dat bijna niemand van onze gasten de reizen precies boekt zoals aangegeven. Dat kán natuurlijk wel, maar ook u heeft uw eigen voorkeuren, wensen en interesses. U bent immers de massa niet!
 • Rijden in Griekenland; Gun uzelf comfort en zorgeloosheid. Autorijden in Griekenland gaat verrassend gemakkelijk en soepel. De tweebaanswegen zijn vrijwel overal goed tot uitstekend en meestal ook zeer rustig. Er zijn trajecten waar u in een uur maar drie tegenliggers ziet. Alleen in de agglomeratie van Athene, waar de helft van de bevolking woont, is het natuurlijk drukker, maar daar zult u niet gauw een auto nodig hebben vanwege het moderne, fijnmazige openbaar vervoer.
 • De routebeschrijving; Comfortabel en zorgeloos trekt u in uw eigen tempo langs de bezienswaardigheden en door de natuur. U ontvangt voor vertrek onze veelgeroemde gedetailleerde routebeschrijving, een gemarkeerde wegenkaart, aparte heldere wegenkaartjes voor elk dagtraject, de afstanden, suggesties, wetenswaardigheden en alle benodigde contactgegevens. Vanzelfsprekend geheel toegesneden op uw maatwerkreis.
 • Assistentie ter plaatse; elke reis kan anders verlopen dan voorzien. U moet bijvoorbeeld de reis plotseling afbreken wegens omstandigheden. Of de door u bestelde bootexcursie kan niet doorgaan wegens te harde wind. U komt per ongeluk zonder benzine staan. Geen paniek: wij laten u nooit aan uw lot over. Ons motto is: wij laten u met rust, maar niet alleen. Wij blijven standby, zodat wij u ter plaatse meteen met raad en daad terzijde kunnen staan in onverhoopte situaties.
 • De Griekse taal; Gun uzelf een beetje kennis van de Ελληνικά γράμματα. De ‘Griekse letters’, staat daar dus. Het is niet per se nodig, maar kan u enorm van pas komen bij uw autorondreis. Op deze website staan bij belangrijke plaatsnamen tevens de namen in het Grieks, voor uw gemak. De bewegwijzering langs de weg ziet u meestal eerst in Griekse letters, binnen 200 meter gevolgd door de aanduiding in ons schrift. In beide schriften worden echter nogal losse spellingregels gehanteerd, dus als iets líjkt op de plaats die u zoekt, dan ís het ook de plaats die u zoekt. Op deze website volgen wij zoveel mogelijk de spelling die de gerenommeerde Capitool-reisgidsen gebruiken.
 • De afstanden; Een ander punt van aandacht zijn de afstandsaanduidingen in Griekenland. Het komt regelmatig voor dat deze niet kloppen. Zo kan het gebeuren dat u onderweg naar Náfpaktos een bord ziet dat belooft dat u het kustplaatsje over 10 kilometer bereikt, even verderop gevolgd door een bord met ‘Náfpaktos 14 km’. En als u aan tien mensen vraagt hoe ver het nog rijden is naar de Víkoskloof, krijgt u tien verschillende antwoorden. Het gemiddelde daarvan is vermoedelijk juist.
 • De huurauto. Welk type auto dat is, bepaalt uzelf. Wij adviseren graag bij uw keuze. Houdt er rekening mee dat Griekenland bepaald niet vlak is, dus een krachtige motor kan geen kwaad. Ook raden wij u aan om niet op comfort en kofferbakruimte te bezuinigen bij uw keuze. Op de aankomstluchthaven wordt uw huurauto altijd netjes aan u overgedragen en er worden heldere afspraken met u gemaakt over het inleveren. Wij werken alleen met kwaliteitsverhuurders. Ook kunt u onze rondreizen natuurlijk met uw eigen auto maken.
Zeilen in Griekenland - Argo-Saronische Eilanden - oktober 2019 - Polyplan Reizen

Zeilen in Griekenland - Argo-Saronische Eilanden - oktober 2019

Wat een geweldige ervaring was ons zeilavontuur bij de Argo-Saronische eilanden. Dankzij de kennis van onze kapitein Rigas en de handige tips van Polyplan zagen wij de mooiste eilanden en gingen we voor anker in prachtige baaitjes waar de kinderen naar hartenlust konden zwemmen en snorkelen. De boot was geweldig: ruim en modern. Er was meer dan voldoende ruimte om aan boord te ontbijten en te lunchen. ’s Avonds dineerden we op de verschillende eilanden in de meeste idyllische havenplaatsjes en leuke taverna’s. Het was een topreis! Bedankt weer Polyplan!

Familie Vetter

U kiest, wij regelen het voor u

Tijdens deze 15-daagse route vanuit Athene naar Chalkidiki is een langer verblijf op een of meer tussenstops natuurlijk mogelijk. U kunt de rondreis ook uitbreiden met een extra strandweek in Chalkidiki (een aanrader!) of op een van de eilanden. Als u zelf een voorkeur heeft voor een accommodatie, dan kunnen wij die vanzelfsprekend opnemen in uw reisschema. Wij adviseren u graag!

Bel ons voor advies op maat