Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Wat gaat u beleven?

De Peloponnesos is een bestemming waar al veel reizigers hun hart hebben verloren aan Griekenland. En dat is niet verwonderlijk. De Peloponnesos is één groot openluchtmuseum, geflankeerd door de bruisende metropool Athene aan de ene kant en de heerlijkste stranden aan de andere kant.

Deze reis start natuurlijk in Athene, de ‘grande dame’ van Griekenland, met haar levendige mix van oud en nieuw en bruisende atmosfeer.

De reis voert, via het indrukwekkende Kanaal van Korinthe naar het sfeervolle Nafplion. Dit is de ideale uitvalsbasis voor een bezoekje aan klassieke hot-spots zoals Epidauros en Mycene. Maar flaneren, winkelen en genieten op een terrasje in deze charmante havenstad zijn minstens zo fijn.

Na de stad rijdt u in de richting van het indrukwekkende Taigetosgebergte en Mystras. Het is een indrukwekkend op een rots gebouwde laat-Byzantijnse stad, met uitzicht op het moderne Sparta.

De route voert verder door het prachtige landschap van de Mani naar de baai van Limeni en het plaatsje Areopolis. Hier lonken de authentieke bergdorpjes, de grotten van Diros en de pure keuken.

Voordat u uw huurauto inleveren bij de luchthaven van Kalamata, gaan we nog even heerlijk pleisteren in Koroni, gelegen op de meest westelijke landpunt van de Peloponnesos. Het schilderachtige havenplaatsje heeft een prachtig zandstrand.


Vanaf € 1796 p.p.

Inbegrepen:
 • Huurauto & transfer - Polyplan Reizen
 • Overnachting(en) - Polyplan Reizen
 • Logies & ontbijt - Polyplan Reizen
 • Vlucht - Polyplan Reizen
Vraag uw maatwerkofferte aan

Van dag tot dag

Dag 1
Vliegreis Amsterdam - Athene met transavia
Dag 1 (1)
Transfer naar uw accommodatie
Dag 2
Athene
Dag 3
Athene - Nafplion
Ca. 2,5 uur rijden – 160 km
Dag 4
Nafplion
Dag 5
Nafplion - Mystras
Ca. 3,75 uur rijden – 183 km
Dag 6
Mystras - Areopolis
Ca. 1.25 uur - 70 km
Dag 7
Areopolis
Dag 8
Areopolis - Koroni
Ca. 2,5 uur rijden – 120 km
Dag 9
Koroni
Dag 10
Koroni - Luchthaven Kalamata
Ca. 45 min rijden - 35 km
Dag 10 (1)
Vliegreis Kalamata - Amsterdam met Transavia

 Van boetiekhotel tot berghotel

Prijsinformatie
Comfort hotel
 • Laagseizoen - vanaf € 1796,- p.p.
 • Hoogseizoen - vanaf € 1896,- p.p.

Vanaf €1796,-- p.p. (mei - juni & september - oktober)

Vanaf €1896,-- p.p. (juli & augustus)

Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen in een 2persoonskamer

Inbegrepen in de prijs:

 • Vliegreis met transavia.
 • Alle transfers
 • Huurauto C - Citroen C3
 • Accommodaties met ontbijt.
 • Routebeschrijvingen per traject
 • Lokale informatie met insider tips

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Reserveringskosten: € 45,-
 • SGR - Garantiefonds bijdrage € 5 p.p. 
 • Calamiteitenfonds € 2,50
 • Afkoop eigen risico huurauto € 7,25 per dag
 • Ruimbagage & handbagage transavia

Informatie huurauto categorie;
Categorie D = Toyota Auris of gelijkwaardig
Categorie H = Nissan Qashqai automaat of gelijkwaardig
Categorie F = Nissan Evalia voor 7 personen

Wij adviseren u graag bij het samenstellen van uw reis op maat!

 

Prijzen per persoon geldig voor zomer 2024 (t/m 31/10/21)

Voor alle autorondreizen geldt:
U kunt gebruik maken van de lijndienst van Transavia en KLM rechtstreeks van Amsterdam naar Athene of Kalamata. Het is tevens mogelijk om vanuit Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf en Brussel naar Athene of Kalamata te vliegen. Vanuit Brussel en Düsseldorf reist u met Air Berlin of Aegean naar Thessaloniki. Verder zijn er wekelijkse charters van Transavia rechtstreeks naar Preveza (za).

Goed om te weten

 • Voor vertrek ontvangt u van ons een speciaal voor u samengestelde, gedetailleerde beschrijving van uw route, met alle hoogtepunten, uw accommodaties en suggesties. Van dag tot dag, met heldere wegenkaartjes en contactgegevens.
 • Het aantal af te leggen kilometers zegt weinig in Griekenland. Wij geven daarom ook de tijdsduur van elk traject aan.
 • Het startpunt en de duur van onze reizen kunnen naar wens worden aangepast. Ook is een langer verblijf bij een of meer tussenstops mogelijk, bijvoorbeeld op een van de eilanden.
 • Bij boeking ontvangt u de handige taalgids Wat & Hoe Grieks.
 • Wij zijn altijd stand-by om u te helpen bij onverwachte gebeurtenissen.

Afwisseling in accommodaties
In deze rondreis overnacht u de ene nacht in een authentiek berghotelletje, de andere nacht in een elegant boetiekhotel. Dat draagt bij aan de bijzondere ervaring van uw reis.

 • Cocomat Athens BC - Polyplan Reizen
  Cocomat Athens BC

  Athene/Athene en omgeving

  Het Coco-Mat Athens BC hotel is een luxe design hotel, in het hart van Athene. Op loopafstand van de Acropolis en de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

 • Ippoliti Luxury Hotel - Polyplan Reizen
  Ippoliti Luxury Hotel

  Nauplion/Peloponnesos

  In het prachtige centrum van de oude stad Nauplion. Elegant en authentiek neoklassiek herenhuis uit de negentiende eeuw. Het Ippoliti Hotel is prachtig gerenoveerd , maar de traditionele stijl is behouden.

 • Xenonas Mazaraki - Polyplan Reizen
  Xenonas Mazaraki

  Mystrás/Peloponnesos

  Sfeervol berghotel met prachtig uitzicht over de middeleeuwse stad van Mystras. Het hotel heeft een klein zwembad. In de omgeving zijn sportieve activiteiten mogelijk zoals wandelen en fietsen.

 • Porto Vitilo - Polyplan Reizen
  Porto Vitilo

  Mani/Peloponnesos

  Gelegen in het hart van de Mani-streek vindt u dit kleinschalige boetiekhotel direct aan zee, met een fijn zwembad. Een heerlijke plek om de prachtige Mani te ontdekken.

 • Camvillia Boutique Hotel - Polyplan Reizen
  Camvillia Boutique Hotel

  Koroni/Peloponnesos

  In de omgeving van Messini in het dorpje Vounaria op ca. 8 km van het plaatsje Koroni. Dit verborgen pareltje van de Peloponnesos is rustig gelegen op een heuvel te midden van prachtige olijfbomen.

Praktische informatie reizen vasteland

 • Uw reis op maat; alle beschreven autorondreizen worden aangepast aan uw voorkeuren. De reis wordt pas vastgelegd als u tevreden bent over alle details. Dat betekent dat u de route door ons kunt laten aanpassen, evenals de duur, de accommodaties en eigenlijk alles wat u maar wilt. Het grappige is dat bijna niemand van onze gasten de reizen precies boekt zoals aangegeven. Dat kán natuurlijk wel, maar ook u heeft uw eigen voorkeuren, wensen en interesses. U bent immers de massa niet!
 • Rijden in Griekenland; Gun uzelf comfort en zorgeloosheid. Autorijden in Griekenland gaat verrassend gemakkelijk en soepel. De tweebaanswegen zijn vrijwel overal goed tot uitstekend en meestal ook zeer rustig. Er zijn trajecten waar u in een uur maar drie tegenliggers ziet. Alleen in de agglomeratie van Athene, waar de helft van de bevolking woont, is het natuurlijk drukker, maar daar zult u niet gauw een auto nodig hebben vanwege het moderne, fijnmazige openbaar vervoer.
 • De routebeschrijving; Comfortabel en zorgeloos trekt u in uw eigen tempo langs de bezienswaardigheden en door de natuur. U ontvangt voor vertrek onze veelgeroemde gedetailleerde routebeschrijving, een gemarkeerde wegenkaart, aparte heldere wegenkaartjes voor elk dagtraject, de afstanden, suggesties, wetenswaardigheden en alle benodigde contactgegevens. Vanzelfsprekend geheel toegesneden op uw maatwerkreis.

 • Assistentie ter plaatse; elke reis kan anders verlopen dan voorzien. U moet bijvoorbeeld de reis plotseling afbreken wegens omstandigheden. Of de door u bestelde bootexcursie kan niet doorgaan wegens te harde wind. U komt per ongeluk zonder benzine staan. Geen paniek: wij laten u nooit aan uw lot over. Ons motto is: wij laten u met rust, maar niet alleen. Wij blijven standby, zodat wij u ter plaatse meteen met raad en daad terzijde kunnen staan in onverhoopte situaties.

 • De Griekse taal; Gun uzelf een beetje kennis van de Ελληνικά γράμματα. De ‘Griekse letters’, staat daar dus. Het is niet per se nodig, maar kan u enorm van pas komen bij uw autorondreis. Op deze website staan bij belangrijke plaatsnamen tevens de namen in het Grieks, voor uw gemak. De bewegwijzering langs de weg ziet u meestal eerst in Griekse letters, binnen 200 meter gevolgd door de aanduiding in ons schrift. In beide schriften worden echter nogal losse spellingregels gehanteerd, dus als iets líjkt op de plaats die u zoekt, dan ís het ook de plaats die u zoekt. Op deze website volgen wij zoveel mogelijk de spelling die de gerenommeerde Capitool-reisgidsen gebruiken.

 • De afstanden; Een ander punt van aandacht zijn de afstandsaanduidingen in Griekenland. Het komt regelmatig voor dat deze niet kloppen. Zo kan het gebeuren dat u onderweg naar Náfpaktos een bord ziet dat belooft dat u het kustplaatsje over 10 kilometer bereikt, even verderop gevolgd door een bord met ‘Náfpaktos 14 km’. En als u aan tien mensen vraagt hoe ver het nog rijden is naar de Víkoskloof, krijgt u tien verschillende antwoorden. Het gemiddelde daarvan is vermoedelijk juist.

 • De huurauto. Welk type auto dat is, bepaalt uzelf. Wij adviseren graag bij uw keuze. Houdt er rekening mee dat Griekenland bepaald niet vlak is, dus een krachtige motor kan geen kwaad. Ook raden wij u aan om niet op comfort en kofferbakruimte te bezuinigen bij uw keuze. Op de aankomstluchthaven wordt uw huurauto altijd netjes aan u overgedragen en er worden heldere afspraken met u gemaakt over het inleveren. Wij werken alleen met kwaliteitsverhuurders. Ook kunt u onze rondreizen natuurlijk met uw eigen auto maken.

 • Overtocht Italië - Griekenland; Als generaal agent van Superfast Ferries en ANEK Lines biedt Polyplan al jarenlang de gunstigste tarieven en voorwaarden voor de oversteek vanuit diverse Italiaanse havensteden naar Igoumenítsa en Pátra. Beide Griekse havens zijn uitstekende beginpunten voor autorondreizen. Zie daarvoor ook bestemmingen Epirus, Noord-Griekenland en de Peloponnesos. U kunt er ook voor kiezen om de rondreis in Igoumenítsa te beginnen en in Pátra te beëindigen, of andersom. De extra vaarmijlen brengen geen extra ferrykosten met zich mee!

 

Rondreis september 2018 – 2 personen - Polyplan Reizen

Rondreis september 2018 – 2 personen

‘Na een prima terugreis naar Nederland even een korte evaluatie van de prachtige rondreis. Dat start in Gialova was in het teken van de storm en een hele dag in het hotel gebleven met alle andere reizigers in het restaurant dat uitzicht op zee had, dat gaf nog een soort van saamhorigheid. Niet veel kunnen ondernemen, maar dat was overmacht. Zondag was het weer rustig en konden we gelukkig doorreizen naar Olympia. Hotel Asty was een topper! Alles klopte, prachtige kamer met balkon en mooi uitzicht, heel schoon en prima ontbijt en prettige medewerkers. Dan naar Stemnitsa. Naar Mpelliko guesthouse. Een heel ander onderkomen, maar zo bijzonder: in een traditioneel huis. Heel netjes en schoon. De eigenaresse Nene is heel gastvrij en wist veel van de omgeving te vertellen. Het enige minpuntje was dat er in het dorpje maar 1 taverne was met een kaart waar maar heel weinig te krijgen was. Misschien einde van het seizoen...? Dan naar Mystras en dat was de grootste verrassing, het Mazaraki Guesthouse. Wat een mooie plek en een geweldig appartement. De inrichting heel bijzonder. Het allerleukste was wel het ontbijt, dat op de kamer werd gebracht in een grote mand! Wat er in de mand zat en het tijdstip waren aan te geven! Nafplion is een geweldige stad, wat een sfeer ’s avonds in de kleine straatjes en langs de haven. Een en al bedrijvigheid, maar niet overvol en heel gemoedelijk. Het hotel was prima overal vlakbij. We zijn er vier nachten geweest en nog niet uitgekeken! Epidaurus was heel speciaal en overweldigend. Toen naar Athene. Wat een vondst is Hotel Hera, zo centraal , lopend naar de Acropolis en Plaka! Kan niet beter en ook nog een prima kamer met superontbijt. Al met al een reis om met veel plezier op terug te kijken. De volgende Griekenland reis gaat zeker weer met Polyplan!

Met vriendelijke groeten,
P. Mather en M. van Vliet

Uw ideale reis

Deze afwisselende 10-daagse route vanuit Athene kunt u direct bij ons boeken of kunt u gebruiken als basis. Een langer verblijf op een of meer tussenstops is altijd mogelijk. U kunt bijvoorbeeld een extra strandweek inplannen of een aantal dagen op een nabijgelegen eiland verblijven. Wij adviseren u graag!

Bel ons voor advies op maat