Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Vasteland en eiland

In deze rondrit proeft u de sfeer van Epirus in Parga en ervaart u het eilandgevoel op Lefkas. En dat in 8 dagen. Een ideale ontspannen reis waarin u de Ionische Zee van verschillende kanten kunt bekijken. In Parga kunt u het strand opzoeken of het stadje zelf verkennen – beide de moeite zeker waard. De Acheron-rivier biedt watersportmogelijkheden (pootjebaden is er ook heerlijk), en er zijn historische trekpleisters zoals het dodenorakel Nekromanteion en andere archeologische vindplaatsen. In de tweede helft van uw vakantieweek rijdt u over de drijfbrug van het vasteland naar het eiland Lefkas. In het gezellige badplaatsje Vasiliki is de tijd en de keuze aan u: gaat u windsurfen, op het strand luieren, Lefkas verkennen met zijn mooie natuur en watervallen, of een dagtochtje maken naar buureiland Kefalonia?

Highlights


Vanaf € 0 p.p.

Inbegrepen:
 • Huurauto - Polyplan Reizen
 • Overnachting(en) - Polyplan Reizen
 • Logies & ontbijt - Polyplan Reizen
 • Wegenkaart & routebeschrijving - Polyplan Reizen
Vraag uw maatwerkofferte aan

Van dag tot dag

Dag 1
Vliegreis Amsterdam - Preveza
Dag 1 (1)
Luchthaven Preveza - Parga
ca 1 uur rijden - 55 km
Dag 2
Parga
Dag 3
Parga 
Dag 4
Parga 
Dag 5
Parga  
Dag 6
Parga - Nidri (Lefkas)
ca. 1,75 uur rijden - 101 km
Dag 7
Nidri
Dag 8
Nidri - Luchthaven Preveza
ca 45 min. rijden - 36 km
Dag 8 (1)
Vliegreis Preveza- Amsterdam

Ontspannen in pareltjes van accommodaties
Hotel Adams**** is een elegant en sfeervolle plek omParga en de omgeving te verkennen. Na een drukke dag kunt u er heerlijk tot rust komen aan het zwembad. Op Lefkas selecteerden wij Hotel Lefko***+, een hotel aan de rand van het gezellige Nidri: licht, ruim en eveneens met een zwembad.

 

Prijsinformatie
 • Laagseizoen - vanaf € 0 p.p.
 • Middenseizoen - vanaf € 0 p.p.
 • Hoogseizoen - vanaf € 0 p.p.

Inbegrepen in de prijs:

 • Alle transfers
 • Huurauto C - Nissan Micra
 • Accommodaties met ontbijt.
 • Routebeschrijvingen per traject
 • Lokale informatie met insider tips

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Retour Vliegreis
 • Reserveringskosten: € 45
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50
 • SGR-Garantiefonds: €5,00 per persoon 
 • Toeristenbelasting *

Informatie huurauto categorie;
Categorie C = Citroën C3
Categorie D = Toyota Auris
Categorie K = Peugeot 301
Categorie G2 = Peugeot 301 automatisch
Categorie F = Nissan Evalia voor 7 personen*

Wij adviseren ten alle tijde om reistassen mee te nemen, deze passen gemakkelijk in de bagageruimte van de huurauto 

Toeristenbelasting Griekenland:
In verband met een nieuwe belastingwet die per 01/01/2018 is ingegaan betaalt u toeristenbelasting in Griekenland. Deze belasting dient u ter plaatse te voldoen aan het hotel.
- 0,50€ per kamer, per nacht voor 1-2 sterren
- 1,40€ per kamer, per nacht voor 3 sterren
- 3,00€ per kamer, per nacht voor 4 sterren
- 4,00€ per kamer, per nacht voor 5 sterren
- 0,50€ per nacht in een studio/appartement

Wij adviseren u graag bij het samenstellen van uw reis op maat!

 

 

Prijzen per persoon geldig voor zomer 2021 (t/m 31/10/21)

Voor alle autorondreizen geldt:

U kunt gebruik maken van de lijndienst van Transavia en KLM rechtstreeks van Amsterdam naar Athene & Thessaloniki. Het is tevens mogelijk om vanuit Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf en Brussel naar Athene te vliegen. Vanuit Brussel en Düsseldorf reist u met Air Berlin of Aegean naar Thessaloniki. Verder zijn er wekelijkse charters van Transavia rechtstreeks naar Preveza (za), Volos (vr). Zie onderstaande overzicht voor de indicatie prijzen voor vliegtickets.

De vliegtickets zijn niet inbegrepen in de prijzen. Wij willen u heel het jaar door kunnen laten profiteren van de gunstigste tarieven in de markt op moment van boeken. U profiteert volop van onze gunstige inkooptarieven en stoelbeschikbaarheid bij diverse luchtvaartmaatschappijen. Alle genoemde prijzen zijn per persoon voor de gehele lengte van de rondreis inclusief; de door u gekozen categorie auto incl. verzekeringen (o.a. CDW) en ongelimiteerd aantal kilometers, verblijf op basis van logies & ontbijt en uitgebreide routeomschrijving per dag.

Goed om te weten

 • U kunt de rondreis per week verlengen, ook door langer te verblijven op tussenstops.
 • U kunt ook andere hotels bij ons boeken dan de hierboven genoemde.
 • Combinaties met Lefkas, Kefaloniá en Corfu zijn aantrekkelijk.
 • Voor vertrek ontvangt u van ons een speciaal voor u samengestelde beschrijving van uw route, de hoogtepunten en de hotels. Van dag tot dag, met heldere wegenkaartjes en contactgegevens.
 • Bij boeking ontvangt u de handzame taalgids Wat & Hoe Grieks.

Elke accommodatie heeft haar eigen bijzondere karakteristieken. Wat ze gemeen hebben: ze zijn goed bereikbaar, u ervaart er de Griekse gastvrijheid en ze voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van Polyplan.

 • Adams Hotel - Polyplan Reizen
  Adams Hotel

  Párga/Epirus

 • Lefko Hotel & Apartments - Polyplan Reizen
  Lefko Hotel & Apartments

  Lefkas/Ionische eilanden

  Middenin het bruisende centrum van Nydri, op slechts 50 meter van het zandstrand. Leuke winkeltjes, gezellige restaurants en barretjes liggen op loop afstand. Door de centrale ligging is heel Lefkas goed bereikbaar.

Praktische informatie reizen vasteland

 • Uw reis op maat; alle beschreven autorondreizen worden aangepast aan uw voorkeuren. De reis wordt pas vastgelegd als u tevreden bent over alle details. Dat betekent dat u de route door ons kunt laten aanpassen, evenals de duur, de accommodaties en eigenlijk alles wat u maar wilt. Het grappige is dat bijna niemand van onze gasten de reizen precies boekt zoals aangegeven. Dat kán natuurlijk wel, maar ook u heeft uw eigen voorkeuren, wensen en interesses. U bent immers de massa niet!
 • Rijden in Griekenland; Gun uzelf comfort en zorgeloosheid. Autorijden in Griekenland gaat verrassend gemakkelijk en soepel. De tweebaanswegen zijn vrijwel overal goed tot uitstekend en meestal ook zeer rustig. Er zijn trajecten waar u in een uur maar drie tegenliggers ziet. Alleen in de agglomeratie van Athene, waar de helft van de bevolking woont, is het natuurlijk drukker, maar daar zult u niet gauw een auto nodig hebben vanwege het moderne, fijnmazige openbaar vervoer.
 • De routebeschrijving; Comfortabel en zorgeloos trekt u in uw eigen tempo langs de bezienswaardigheden en door de natuur. U ontvangt voor vertrek onze veelgeroemde gedetailleerde routebeschrijving, een gemarkeerde wegenkaart, aparte heldere wegenkaartjes voor elk dagtraject, de afstanden, suggesties, wetenswaardigheden en alle benodigde contactgegevens. Vanzelfsprekend geheel toegesneden op uw maatwerkreis.
 • Assistentie ter plaatse; elke reis kan anders verlopen dan voorzien. U moet bijvoorbeeld de reis plotseling afbreken wegens omstandigheden. Of de door u bestelde bootexcursie kan niet doorgaan wegens te harde wind. U komt per ongeluk zonder benzine staan. Geen paniek: wij laten u nooit aan uw lot over. Ons motto is: wij laten u met rust, maar niet alleen. Wij blijven standby, zodat wij u ter plaatse meteen met raad en daad terzijde kunnen staan in onverhoopte situaties.
 • De Griekse taal; Gun uzelf een beetje kennis van de Ελληνικά γράμματα. De ‘Griekse letters’, staat daar dus. Het is niet per se nodig, maar kan u enorm van pas komen bij uw autorondreis. Op deze website staan bij belangrijke plaatsnamen tevens de namen in het Grieks, voor uw gemak. De bewegwijzering langs de weg ziet u meestal eerst in Griekse letters, binnen 200 meter gevolgd door de aanduiding in ons schrift. In beide schriften worden echter nogal losse spellingregels gehanteerd, dus als iets líjkt op de plaats die u zoekt, dan ís het ook de plaats die u zoekt. Op deze website volgen wij zoveel mogelijk de spelling die de gerenommeerde Capitool-reisgidsen gebruiken.
 • De afstanden; Een ander punt van aandacht zijn de afstandsaanduidingen in Griekenland. Het komt regelmatig voor dat deze niet kloppen. Zo kan het gebeuren dat u onderweg naar Náfpaktos een bord ziet dat belooft dat u het kustplaatsje over 10 kilometer bereikt, even verderop gevolgd door een bord met ‘Náfpaktos 14 km’. En als u aan tien mensen vraagt hoe ver het nog rijden is naar de Víkoskloof, krijgt u tien verschillende antwoorden. Het gemiddelde daarvan is vermoedelijk juist.
 • De huurauto. Welk type auto dat is, bepaalt uzelf. Wij adviseren graag bij uw keuze. Houdt er rekening mee dat Griekenland bepaald niet vlak is, dus een krachtige motor kan geen kwaad. Ook raden wij u aan om niet op comfort en kofferbakruimte te bezuinigen bij uw keuze. Op de aankomstluchthaven wordt uw huurauto altijd netjes aan u overgedragen en er worden heldere afspraken met u gemaakt over het inleveren. Wij werken alleen met kwaliteitsverhuurders. Ook kunt u onze rondreizen natuurlijk met uw eigen auto maken.
Heerlijk Eiland-Hoppen langs de mooie Cycladen - augustus 2020 - Polyplan Reizen

Heerlijk Eiland-Hoppen langs de mooie Cycladen - augustus 2020

Graag wil ik jullie laten weten dat we, ondanks de corona-omstandigheden, dankzij jullie een supervakantie hebben gehad. Athene was heerlijk; als we
van tevoren hadden geweten dat het zo rustig zou zijn, waren we langer gebleven… Theo, dank voor de persoonlijke ontvangst op de luchthaven! Hotel Hermes in Ermoupoli op Syros was prima: één kamer waarvan het balkon zo’n beetje boven de zee hing en de andere met uitzicht op een leuk “kattenstraatje”. Voor herhaling vatbaar. In Dolphin Bay in Galissas Op Syros kregen we een upgrade naar de zeezichtkamers: met afstand het beste balkon ooit. Met uitzicht op kerkje en zee en een spectaculaire zonsondergang. In Hotel Nissaki op Naxos hadden we een heerlijke familiekamer, met super ontbijt praktisch op het strand! Kortom we hebben enorm genoten. Tot volgend jaar!

Familie Reisinger

Een langere vakantie? Geen probleem
Deze 8-daagse route vanuit Preveza naar Epirus en Lefkas is eigenlijk te kort voor de echte vakantievierder. Een langer verblijf op een of meer tussenstops is altijd mogelijk – Kefalonia laat zich bijvoorbeeld uitstekend combineren met deze reis. Als u zelf een voorkeur heeft voor een accommodatie, dan kunnen wij die vanzelfsprekend opnemen in uw reisschema. Wij adviseren u graag!

Bel ons voor advies op maat