Herakles, ook wel Hercules, was een held uit de mythologie die twaalf ‘onmogelijke’ Werken met succes voltooide. De afwisselende autorondreis die zijn naam draagt, is beslist geen mission impossible. U bezoekt het mooiste van wat de Peloponnesos, centraal Griekenland en Epirus te bieden hebben. 

Accommodatie

Vlucht van Amsterdam naar Préveza. U wordt ontvangen voor de overdracht van de huurauto en rijdt rechtstreeks naar het zuiden en bereikt via de Río-Antiriobrug de Peloponnesos. U overnacht in Olympia, vlakbij het complex van de oorspronkelijke Olympische Spelen.

Accommodatie

Vandaag daalt u verder af langs de kust, maakt een tussenstop bij het Paleis van Nestor en in Pýlos. Vervolgens zakt u nog zuidelijker het schiereiland Messinië af naar Pýlos. Daar overnacht u.

Accommodatie

Een dagje strand, hotelzwemba of een heerlijke vismaaltijd in het haventje van Koróni?

Accommodatie

Langs Kalamáta naar de overnachtingsplaats Areópoli. Van hier kunt u de rondrit over de ruige Máni maken, bekend van de torendorpjes. 

Accommodatie

De Máni is een wandelparadijs. Bijzonder zijn de grotten bij Dirós.

Accommodatie

Van Areópoli rijdt u naar het pittoreske Gýthion en vervolgens dwars door het Parnonasgebergte, met schitterende dorpjes. Langs de Argolische Golf bereikt u Nauplion.

Accommodatie

Nauplion is statig en elegant en de ideale uitvalsbasis voor werelderfgoed als Mycene en het amfitheater van Epidaurus. 

Accommodatie

Vandaag gaat Epidaurus in de herkansing. Vervolgens over het Kanaal van Korinthe via Thebe en Livádia naar Aráchova. Delphi bewaart u voor morgen, u blijft in Aráchova.

Accommodatie

Na het beroemde Orakel van Delphi rijdt u door het Parnassosgebergte naar het noorden, om via Vólos naar het schiereiland Pílio te gaan. Uw traditionele hotel staat in Portariá.

Accommodatie

Vandaag voert de route u naar Griekenlands hartgebied, maar de beroemde rotskloosters van Metéora. U overnacht aan de voet daarvan, in Kalampáka.

Via ‘Oosters’ Ioánnina trekt u de bergen van Zagória in. Vlakbij het natuurwonder de Víkoskloof overnacht u ‘traditioneel’ in Megálo Pápingo.

Wandelen, raften, fotograferen of relaxen?

Wandelen, raften, fotograferen of relaxen?

Accommodatie

Via een prachtroute langs Ioánnina en Arta bereikt u Préveza voor een overnachting in het gezellige havenkwartier.

U levert uw huurauto in op het vliegveld voor de terugvlucht. Vlucht van Préveza naar Amsterdam.