Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Voel de Griekse geschiedenis

In 8 dagen rijdt u langs de hoogtepunten uit de Griekse geschiedenis: Athene, Olympia en Delphi. Bewonder het Byzantijnse Mystras en slenter door de straatjes van Nafplion, de eerste hoofdstad van hedendaags Griekenland. Deze 8-daagse reis kunt u natuurlijk, zoals al onze autorondreizen, helemaal aanpassen aan uw eigen wensen.


Vanaf € 975 p.p.

Inbegrepen:
 • Huurauto & transfer - Polyplan Reizen
 • Overnachting(en) - Polyplan Reizen
 • Logies & ontbijt - Polyplan Reizen
 • Wegenkaart & routebeschrijving - Polyplan Reizen
Vraag uw maatwerkofferte aan

Van dag tot dag

Dag 1
Vliegreis Amsterdam - Athene.
Dag 1(1)
Transfer naar uw hotel
Dag 1 & 2
Athene
Dag 3
Athene - Nafplion
Ca. 2 uur rijden – 136 km
Dag 4
Nafplion - Mystras
Ca. 1.5 uur rijden – 126 km
Dag 5
Mystras - Olympia
Ca. 2.5 uur rijden – 165 km
Dag 6
Olympia - Galaxidi 
Ca. 2.5 uur rijden – 209 km
Dag 7
Galaxidi - Delphi
Ca. 30min. rijden – 40 km
Dag 8
Delphi - Athene luchthaven
Ca. 2 uur rijden – 201 km
Dag 8 (1)
Vliegreis Athene - Amsterdam

Een mix van bijzondere accommodaties

De veelzijdigheid van de plekken die u tijdens deze rondreis aandoet, laten wij terugkomen in de accommodaties waar u overnacht. Zoals het elegante boetiekhotel Hera***** in hartje Athene. Of Xenonas Mazaraki****, een lieflijk berghotelletje, met een prachtig uitzicht op Mystras en modern Sparta, waar ’s ochtends uw verse ontbijt klaar staat in een mandje voor uw deur. En Hotel Ganimede*** in Galaxidi, waar de gastvrouw dagelijks heerlijke traditionele gerechten klaarmaakt.
Elke accommodatie heeft haar eigen bijzondere karakteristieken. Wat ze allemaal gemeen hebben: u ervaart er de Griekse gastvrijheid, ze zijn uitstekend bereikbaar en ze voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van Polyplan.

Prijsinformatie

Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen in een 2persoonskamer

Vanaf prijs € 975

Inbegrepen in de prijs:

 • Alle transfers
 • Huurauto C
 • Accommodaties met ontbijt.
 • Routebeschrijvingen per traject
 • Lokale informatie met insider tips

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Retour Vliegreis
 • Reserveringskosten: € 45
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50
 • SGR-Garantiefonds: €5,00 per persoon 
 • Toeristenbelasting *

Informatie huurauto categorie;
Categorie C = Citroën C3
Categorie D = Toyota Auris
Categorie K = Peugeot 301
Categorie G2 = Peugeot 301 automatisch
Categorie F = Nissan Evalia voor 7 personen*

Wij adviseren ten alle tijde om reistassen mee te nemen, deze passen gemakkelijk in de bagageruimte van de huurauto 

Toeristenbelasting Griekenland:
In verband met een nieuwe belastingwet die per 01/01/2018 is ingegaan betaalt u toeristenbelasting in Griekenland. Deze belasting dient u ter plaatse te voldoen aan het hotel.
- 0,50€ per kamer, per nacht voor 1-2 sterren
- 1,40€ per kamer, per nacht voor 3 sterren
- 3,00€ per kamer, per nacht voor 4 sterren
- 4,00€ per kamer, per nacht voor 5 sterren
- 0,50€ per nacht in een studio/appartement

Wij adviseren u graag bij het samenstellen van uw reis op maat!

Prijzen per persoon geldig voor zomer 2021 (t/m 31/10/21)

Voor alle autorondreizen geldt:
U kunt gebruik maken van de lijndienst van Transavia en KLM rechtstreeks van Amsterdam naar Athene of Kalamata. Het is tevens mogelijk om vanuit Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf en Brussel naar Athene of Kalamata te vliegen. Vanuit Brussel en Düsseldorf reist u met Air Berlin of Aegean naar Thessaloniki. Verder zijn er wekelijkse charters van Transavia rechtstreeks naar Preveza (za).

De vliegtickets zijn niet inbegrepen in de prijzen. Wij willen u heel het jaar door kunnen laten profiteren van de gunstigste tarieven in de markt op moment van boeken. U profiteert volop van onze gunstige inkooptarieven en stoelbeschikbaarheid bij diverse luchtvaartmaatschappijen. Alle genoemde prijzen zijn per persoon voor de gehele lengte van de rondreis inclusief; de door u gekozen categorie auto incl. verzekeringen (o.a. CDW) en ongelimiteerd aantal kilometers, verblijf op basis van logies & ontbijt en uitgebreide routeomschrijving per dag.

Goed om te weten

 • Voor vertrek ontvangt u van ons een speciaal voor u samengestelde, gedetailleerde beschrijving van uw route, met alle hoogtepunten, uw accommodaties en suggesties. Van dag tot dag, met heldere wegenkaartjes en contactgegevens.
 • Het aantal af te leggen kilometers zegt weinig in Griekenland. Wij geven daarom ook de tijdsduur van elk traject aan.
 • Het startpunt en de duur van onze reizen kunnen naar wens worden aangepast. Ook is een langer verblijf bij een of meer tussenstops mogelijk, bijvoorbeeld op een van de eilanden.
 • Bij boeking ontvangt u de handige taalgids Wat & Hoe Grieks.
 • Wij zijn altijd stand-by om u te helpen bij onverwachte gebeurtenissen.

Een mix van bijzondere accommodaties

Hier presenteren wij graag een voorproefje van uw accommodaties tijdens deze reis. Natuurlijk kunnen wij elk gewenste accommodaties voor u regelen, alles is mogelijk.

 • Hera Hotel - Polyplan Reizen
  Hera Hotel

  Athene/Athene en omgeving

  In een gezellige straat vlak bij de Acropolis, nieuwe Acropolis museum en Pláka en 10 minuten lopen van het Syntagma plein en het centrum van Athene. Metro station op 200 meter.

 • Hotel Nafsimedon - Polyplan Reizen
  Hotel Nafsimedon

  Nauplion/Peloponnesos

 • Xenonas Mazaraki - Polyplan Reizen
  Xenonas Mazaraki

  Mystrás/Peloponnesos

  Sfeervol berghotel met prachtig uitzicht over de middeleeuwse stad van Mystras. Het hotel heeft een klein zwembad. In de omgeving zijn sportieve activiteiten mogelijk zoals wandelen en fietsen.

 • Olympion Asty Hotel - Polyplan Reizen
  Olympion Asty Hotel

  Olympia/Peloponnesos

 • Hotel Ganimede - Polyplan Reizen
  Hotel Ganimede

  Galaxidi/Centraal Griekenland

  Dit hotel ligt in een prachtig oud vissersdorpje. De eigenaresse maakt dagelijks heerlijke traditionele gerechten klaar. Vanuit Galaxidi bent u binnen 40 minuten in Delphi.

 • Hotel Ellinon Thea - Polyplan Reizen
  Hotel Ellinon Thea

  Aráchova/Centraal Griekenland

  Aan de rand van het pittoreske bergdorpje Arachova met prachtig uitzicht over de vallei. De beroemde archeologische opgravingen van Delphi liggen op ca. 8 kilometer.

Praktische informatie reizen vasteland

 • Uw reis op maat; alle beschreven autorondreizen worden aangepast aan uw voorkeuren. De reis wordt pas vastgelegd als u tevreden bent over alle details. Dat betekent dat u de route door ons kunt laten aanpassen, evenals de duur, de accommodaties en eigenlijk alles wat u maar wilt. Het grappige is dat bijna niemand van onze gasten de reizen precies boekt zoals aangegeven. Dat kán natuurlijk wel, maar ook u heeft uw eigen voorkeuren, wensen en interesses. U bent immers de massa niet!
 • Rijden in Griekenland; Gun uzelf comfort en zorgeloosheid. Autorijden in Griekenland gaat verrassend gemakkelijk en soepel. De tweebaanswegen zijn vrijwel overal goed tot uitstekend en meestal ook zeer rustig. Er zijn trajecten waar u in een uur maar drie tegenliggers ziet. Alleen in de agglomeratie van Athene, waar de helft van de bevolking woont, is het natuurlijk drukker, maar daar zult u niet gauw een auto nodig hebben vanwege het moderne, fijnmazige openbaar vervoer.
 • De routebeschrijving; Comfortabel en zorgeloos trekt u in uw eigen tempo langs de bezienswaardigheden en door de natuur. U ontvangt voor vertrek onze veelgeroemde gedetailleerde routebeschrijving, een gemarkeerde wegenkaart, aparte heldere wegenkaartjes voor elk dagtraject, de afstanden, suggesties, wetenswaardigheden en alle benodigde contactgegevens. Vanzelfsprekend geheel toegesneden op uw maatwerkreis.

 • Assistentie ter plaatse; elke reis kan anders verlopen dan voorzien. U moet bijvoorbeeld de reis plotseling afbreken wegens omstandigheden. Of de door u bestelde bootexcursie kan niet doorgaan wegens te harde wind. U komt per ongeluk zonder benzine staan. Geen paniek: wij laten u nooit aan uw lot over. Ons motto is: wij laten u met rust, maar niet alleen. Wij blijven standby, zodat wij u ter plaatse meteen met raad en daad terzijde kunnen staan in onverhoopte situaties.

 • De Griekse taal; Gun uzelf een beetje kennis van de Ελληνικά γράμματα. De ‘Griekse letters’, staat daar dus. Het is niet per se nodig, maar kan u enorm van pas komen bij uw autorondreis. Op deze website staan bij belangrijke plaatsnamen tevens de namen in het Grieks, voor uw gemak. De bewegwijzering langs de weg ziet u meestal eerst in Griekse letters, binnen 200 meter gevolgd door de aanduiding in ons schrift. In beide schriften worden echter nogal losse spellingregels gehanteerd, dus als iets líjkt op de plaats die u zoekt, dan ís het ook de plaats die u zoekt. Op deze website volgen wij zoveel mogelijk de spelling die de gerenommeerde Capitool-reisgidsen gebruiken.

 • De afstanden; Een ander punt van aandacht zijn de afstandsaanduidingen in Griekenland. Het komt regelmatig voor dat deze niet kloppen. Zo kan het gebeuren dat u onderweg naar Náfpaktos een bord ziet dat belooft dat u het kustplaatsje over 10 kilometer bereikt, even verderop gevolgd door een bord met ‘Náfpaktos 14 km’. En als u aan tien mensen vraagt hoe ver het nog rijden is naar de Víkoskloof, krijgt u tien verschillende antwoorden. Het gemiddelde daarvan is vermoedelijk juist.

 • De huurauto. Welk type auto dat is, bepaalt uzelf. Wij adviseren graag bij uw keuze. Houdt er rekening mee dat Griekenland bepaald niet vlak is, dus een krachtige motor kan geen kwaad. Ook raden wij u aan om niet op comfort en kofferbakruimte te bezuinigen bij uw keuze. Op de aankomstluchthaven wordt uw huurauto altijd netjes aan u overgedragen en er worden heldere afspraken met u gemaakt over het inleveren. Wij werken alleen met kwaliteitsverhuurders. Ook kunt u onze rondreizen natuurlijk met uw eigen auto maken.

 • Overtocht Italië - Griekenland; Als generaal agent van Superfast Ferries en ANEK Lines biedt Polyplan al jarenlang de gunstigste tarieven en voorwaarden voor de oversteek vanuit diverse Italiaanse havensteden naar Igoumenítsa en Pátra. Beide Griekse havens zijn uitstekende beginpunten voor autorondreizen. Zie daarvoor ook bestemmingen Epirus, Noord-Griekenland en de Peloponnesos. U kunt er ook voor kiezen om de rondreis in Igoumenítsa te beginnen en in Pátra te beëindigen, of andersom. De extra vaarmijlen brengen geen extra ferrykosten met zich mee!

 

Rondreis Griekenland 14 september 2019 - Polyplan Reizen

Rondreis Griekenland 14 september 2019

Beste Polyplan Reizen,

Nu de koffers uitgepakt zijn, wasje gedraaid is en helaas weer een beetje aan het Nederlandse klimaat gewend, neem ik even de tijd om je (Polyplan) te zeggen dat we een geweldige vakantie hebben gehad! Wat is de Peloponnesos een prachtig gebied van Griekenland. We hebben in het verleden veel gezeild in Griekenland en op die manier vele eilandjes gezien en ervan genoten, maar dit was zo uniek voor ons. Wat een prachtig, gevarieerd landschap, met na elke bocht weer een totaal ander schitterend uitzicht, de kleine vissersplaatsjes met heerlijk verse vis in de avernes, de super vriendelijke bevolking en gelukkig nog niet zo toeristisch. Onze complimenten voor het uitzoeken ( vinden ) van de accommodaties. Stuk voor stuk een feestje om er te zijn. De laatste twee dagen, in Nafplion ( wat een leuk stadje is dat ) konden we op en fijne manier weer een beetje 'terug keren op aarde', dit door de, in verhouding tot de andere plaatsjes, meer levendigheid daar. Mede door de gezellige terrassen, leuke winkeltjes, perfecte restaurantjes was dit een perfecte afsluiting. Al met al dus een zeer geslaagde vakantie! ( de ervaring van hotel Acropolis Ami zijn we helemaal vergeten..... ) Zeker gaan we, een volgende keer, weer van al jullie kennis gebruik maken om zo opnieuw naar de mooiste plekjes in Griekenland te kunnen gaan. Nogmaals dank!

 

Vriendelijke groetjes,

Karin & Ary Vroon.

Uw ideale rondreis

Deze 8-daagse route langs de hoogtepunten van klassiek Griekenland is vooral bedoeld ter inspiratie of als basis. Wilt u langer verblijven op een van de tussenstops of wilt u de reis uitbreiden, bijvoorbeeld met een paar dagen golfen of een week zeilen? Geen probleem! Wij adviseren u graag.

Bel ons voor advies op maat