Wij helpen u graag!

Bel +31 (0) 20 657 5657 of maak een afspraak

Hartveroverende en beeldschoon;
De Peloponnesos

De Peloponnesos stijgt met stip op uw lijst van reisbestemmingen, want deze bijzondere VRIJ-lezersreis is een buitenkansje. U maakt kennis met de mooiste plekken op de prachtige Peloponnesos.

Via een adembenemend mooie rit komt u bij Mystras. Hier verblijft u in het bijzonder ingerichte, gastvrije hotel Mazaraki, met zwembad en fenomenaal uitzicht op modern Sparta in het dal. Het kraak-verse huisgemaakte ontbijt krijgt u in een mandje geserveerd op de kamer. Vanuit het hotel bent u in een paar minuten bij Werelderfgoed Mystras, de indrukwekkende laat-Byzantijnse stad, gebouwd op de rotsflanken.
Vanuit Mystras rijdt u naar de Mani streek en het plaatsje Areopolis: een authentiek, gezellig Grieks dorpje waar u de sfeer en gastvrijheid van de Peloponnesos proeft. Hotel Porto Vitilo ligt aan de prachtige baai van Limeni, omgeven door zee en groen. Het heeft heerlijke kamers, een uitgebreid ontbijt met streekproducten en een zwembad met poolbar. Op en top genieten van de Griekse gastvrijheid!
Alleen al het landschap is een belevenis als u naar de westpunt van het schiereiland rijdt. Uw verblijf in het luxe, ontspannen boetiekhotel Camvillia is zeker een van de hoogtepunten van deze reis. Op de terugweg naar Athene is de laatste stop gereserveerd voor Nafplion. Niet voor niets, want in dit levendige havenstadje kunt u heerlijk winkelen, genieten op een terrasje en cultuur proeven. Uw sfeervolle accommodatie, boetiekhotel Nafsimedon, ligt midden in het oude centrum.

Deze reis is naar wens eenvoudig uit te breiden met een verblijf in Athene, of met overnachtingen in Olympia en Delphi. Gemiddelde reistijd tussen de verschillende plaatsjes is ca. 2 uur rijden.

 


Vanaf € 991 p.p.

Inbegrepen:
Vraag uw maatwerkofferte aan

Van dag tot dag

Dag 1
Vliegreis Amsterdam - Athene
In ontvangst nemen huurauto
Dag 1 (1)
Luchthaven Athene - Mystras
Ca. 2.5 uur rijden – 240 km
Dag 2
Verblijf in Mystras - Hotel Mazaraki
Dag 3
Mystras - Areopolis (Mani)
Ca. 1.5 uur rijden – 70 km
Dag 4
Verblijf in Areopolis - hotel Porto Vitilo
Dag 5
Areopolis - Vounaria (Koroni)
Ca. 2.5 uur rijden – 126 km
Dag 6
Verblijf in Vounaria - hotel Camvillia
Dag 7
Verblijf in Vounaria - hotel Camvillia
Dag 8
Vounaria - Nafplion
Ca. 2.5 uur rijden – 173 km
Dag 9
Verblijf in Nafplion - Hotel Nafismedon
Dag 10
Nafplion - Athene luchthaven
Inleveren huurauto
Dag 10 (1)
Vliegreis Athene - Amsterdam

Overnachten als god in Griekenland

Aan het einde van elke dag is het heerlijk bijkomen in de accommodaties die wij voor deze reis hebben geselecteerd. De ervaring van deze reis wordt compleet dankzij de selectie van deze bijzondere accommodaties. In het charmante Hotel Porto Vitilo, met zwembad, pool bar en direct aan zee gelegen, ontbreekt het u aan niets. Alleen al het ontbijt is een heerlijkheid. In Hotel Mazaraki heeft u fenomenaal uitzicht op Mystras en het moderne Sparta. De climax beleeft u in hotel Camvillia: op en top stijlvol en luxe.

Prijsinformatie

Prijs per persoon vanaf € 991,-

De vanaf prijs is gebaseerd op 2 personen in een 2persoonskamer.

Inbegrepen in de prijs:

 • Retour vliegreis met transavia (incl. 10kg handbagage
 • Transfer bij aankomst in Athene
 • Huurauto C - Nissan Micra
 • Accommodaties met ontbijt.
 • Routebeschrijvingen per traject
 • Lokale informatie met insider tips

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Reserveringskosten: € 35
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50
 • Eventuele afkoop eigen risico huurauto € 6.25 per dag
 • Eventuele toeslag duurdere klasse vliegreis transavia
 • Ruimbagage vliegreis transavia
 • Toeristenbelasting *

Informatie huurauto categorie;
Categorie B = Nissan Pixo
Categorie C = Nissan Micra
Categorie D = Nissan Note
categorie G = Hyundai Accent - Automaat
Categorie H = Nissan Qashqai
Categorie F = Nissan Evalia voor 7 personen

* Toeristenbelasting Griekenland:
In verband met een nieuwe belastingwet betaalt u toeristenbelasting in Griekenland. Deze belasting dient u ter plaatse te voldoen aan het hotel.
- 0,50€ per kamer, per nacht voor 1-2 sterren
- 1,40€ per kamer, per nacht voor 3 sterren
- 3,00€ per kamer, per nacht voor 4 sterren
- 4,00€ per kamer, per nacht voor 5 sterren
- 0,50€ per nacht in een studio/appartement

Wij adviseren u graag bij het samenstellen van uw reis op maat!

Prijzen per persoon geldig voor zomer 2019 (t/m 31/10/19)

Voor alle autorondreizen geldt:
U kunt gebruik maken van de lijndienst van Transavia en KLM rechtstreeks van Amsterdam naar Athene of Kalamata. Het is tevens mogelijk om vanuit Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf en Brussel naar Athene of Kalamata te vliegen. Vanuit Brussel en Düsseldorf reist u met Air Berlin of Aegean naar Thessaloniki. Verder zijn er wekelijkse charters van Transavia rechtstreeks naar Preveza (za).

De vliegtickets zijn inbegrepen in de prijs. Wij willen u heel het jaar door kunnen laten profiteren van de gunstigste tarieven in de markt op moment van boeken. U profiteert volop van onze gunstige inkooptarieven en stoelbeschikbaarheid bij diverse luchtvaartmaatschappijen. Alle genoemde prijzen zijn per persoon voor de gehele lengte van de rondreis inclusief; de door u gekozen categorie auto incl. verzekeringen (o.a. CDW) en ongelimiteerd aantal kilometers, verblijf op basis van logies & ontbijt en uitgebreide routeomschrijving per dag.

Goed om te weten

 • Voor vertrek ontvangt u van ons een speciaal voor u samengestelde, gedetailleerde beschrijving van uw route, met alle hoogtepunten, uw accommodaties en suggesties. Van dag tot dag, met heldere wegenkaartjes en contactgegevens.
 • Het aantal af te leggen kilometers zegt weinig in Griekenland. Wij geven daarom ook de tijdsduur van elk traject aan.
 • Het startpunt en de duur van onze reizen kunnen naar wens worden aangepast. Ook is een langer verblijf bij een of meer tussenstops mogelijk, bijvoorbeeld op een van de eilanden.
 • Bij boeking ontvangt u de handige taalgids Wat & Hoe Grieks.
 • Wij zijn altijd stand-by om u te helpen bij onverwachte gebeurtenissen.

Overnachten als god in Griekenland

Hier presenteren wij graag een voorproefje van uw accommodaties tijdens deze reis. Natuurlijk kunnen wij elk gewenste accommodaties voor u regelen, alles is mogelijk.

 • Xenonas Mazaraki

  Mystrás/Peloponnesos

  Sfeervol berghotel met prachtig uitzicht over de middeleeuwse stad van Mystras. Het hotel heeft een klein zwembad. In de omgeving zijn sportieve activiteiten mogelijk zoals wandelen en fietsen.

 • Porto Vitilo

  Mani/Peloponnesos

  Gelegen in het hart van de Mani-streek vindt u dit kleinschalige boetiekhotel direct aan zee, met een fijn zwembad. Een heerlijke plek om de prachtige Mani te ontdekken.

 • Camvillia Boutique Hotel

  Koroni/Peloponnesos

  In de omgeving van Messini in het dorpje Vounaria op ca. 8 km van het plaatsje Koroni. Dit verborgen pareltje van de Peloponnesos is rustig gelegen op een heuvel te midden van prachtige olijfbomen.

 • Hotel Nafsimedon

  Nauplion/Peloponnesos

Praktische informatie reizen vasteland

 • Uw reis op maat; alle beschreven autorondreizen worden aangepast aan uw voorkeuren. De reis wordt pas vastgelegd als u tevreden bent over alle details. Dat betekent dat u de route door ons kunt laten aanpassen, evenals de duur, de accommodaties en eigenlijk alles wat u maar wilt. Het grappige is dat bijna niemand van onze gasten de reizen precies boekt zoals aangegeven. Dat kán natuurlijk wel, maar ook u heeft uw eigen voorkeuren, wensen en interesses. U bent immers de massa niet!
 • Rijden in Griekenland; Gun uzelf comfort en zorgeloosheid. Autorijden in Griekenland gaat verrassend gemakkelijk en soepel. De tweebaanswegen zijn vrijwel overal goed tot uitstekend en meestal ook zeer rustig. Er zijn trajecten waar u in een uur maar drie tegenliggers ziet. Alleen in de agglomeratie van Athene, waar de helft van de bevolking woont, is het natuurlijk drukker, maar daar zult u niet gauw een auto nodig hebben vanwege het moderne, fijnmazige openbaar vervoer.
 • De routebeschrijving; Comfortabel en zorgeloos trekt u in uw eigen tempo langs de bezienswaardigheden en door de natuur. U ontvangt voor vertrek onze veelgeroemde gedetailleerde routebeschrijving, een gemarkeerde wegenkaart, aparte heldere wegenkaartjes voor elk dagtraject, de afstanden, suggesties, wetenswaardigheden en alle benodigde contactgegevens. Vanzelfsprekend geheel toegesneden op uw maatwerkreis.

 • Assistentie ter plaatse; elke reis kan anders verlopen dan voorzien. U moet bijvoorbeeld de reis plotseling afbreken wegens omstandigheden. Of de door u bestelde bootexcursie kan niet doorgaan wegens te harde wind. U komt per ongeluk zonder benzine staan. Geen paniek: wij laten u nooit aan uw lot over. Ons motto is: wij laten u met rust, maar niet alleen. Wij blijven standby, zodat wij u ter plaatse meteen met raad en daad terzijde kunnen staan in onverhoopte situaties.

 • De Griekse taal; Gun uzelf een beetje kennis van de Ελληνικά γράμματα. De ‘Griekse letters’, staat daar dus. Het is niet per se nodig, maar kan u enorm van pas komen bij uw autorondreis. Op deze website staan bij belangrijke plaatsnamen tevens de namen in het Grieks, voor uw gemak. De bewegwijzering langs de weg ziet u meestal eerst in Griekse letters, binnen 200 meter gevolgd door de aanduiding in ons schrift. In beide schriften worden echter nogal losse spellingregels gehanteerd, dus als iets líjkt op de plaats die u zoekt, dan ís het ook de plaats die u zoekt. Op deze website volgen wij zoveel mogelijk de spelling die de gerenommeerde Capitool-reisgidsen gebruiken.

 • De afstanden; Een ander punt van aandacht zijn de afstandsaanduidingen in Griekenland. Het komt regelmatig voor dat deze niet kloppen. Zo kan het gebeuren dat u onderweg naar Náfpaktos een bord ziet dat belooft dat u het kustplaatsje over 10 kilometer bereikt, even verderop gevolgd door een bord met ‘Náfpaktos 14 km’. En als u aan tien mensen vraagt hoe ver het nog rijden is naar de Víkoskloof, krijgt u tien verschillende antwoorden. Het gemiddelde daarvan is vermoedelijk juist.

 • De huurauto. Welk type auto dat is, bepaalt uzelf. Wij adviseren graag bij uw keuze. Houdt er rekening mee dat Griekenland bepaald niet vlak is, dus een krachtige motor kan geen kwaad. Ook raden wij u aan om niet op comfort en kofferbakruimte te bezuinigen bij uw keuze. Op de aankomstluchthaven wordt uw huurauto altijd netjes aan u overgedragen en er worden heldere afspraken met u gemaakt over het inleveren. Wij werken alleen met kwaliteitsverhuurders. Ook kunt u onze rondreizen natuurlijk met uw eigen auto maken.

 • Overtocht Italië - Griekenland; Als generaal agent van Superfast Ferries en ANEK Lines biedt Polyplan al jarenlang de gunstigste tarieven en voorwaarden voor de oversteek vanuit diverse Italiaanse havensteden naar Igoumenítsa en Pátra. Beide Griekse havens zijn uitstekende beginpunten voor autorondreizen. Zie daarvoor ook bestemmingen Epirus, Noord-Griekenland en de Peloponnesos. U kunt er ook voor kiezen om de rondreis in Igoumenítsa te beginnen en in Pátra te beëindigen, of andersom. De extra vaarmijlen brengen geen extra ferrykosten met zich mee!

 

Eilandhoppen Cycladen juni 2018 – 2 personen

Wij wilden jullie graag nog bedanken voor alle goede zorgen om onze vakantie zo’n fijne te maken. We hebben twee heerlijke weken gehad in Santorini, Folégandros en Naxos. Eilandhoppen blijft altijd een kwestie van goed schakelen na aankomst op de volgende bestemming, zeker met deze drie totaal verschillende eilanden. Ondanks de kleine hick-ups aan het begin met de transfers, die door Polyplan weer netjes zijn rechtgezet met een paar telefoontjes (bij aankomst op het vliegveld van Santorini stond niemand en er was wat onduidelijkheid over de transfer van het Sunrise-hotel naar de haven), is alles uitstekend verlopen en hebben we een heerlijke vakantie gehad met weer drie voor ons nieuwe Griekse bestemmingen die wij nog niet eerder hadden bezocht, terwijl we toch al 30 jaar – minstens een keer per jaar – in Griekenland komen.

Graag tot een volgende keer!
T. Gerritzen

Uw ideale reis

Deze afwisselende 10-daagse route vanuit Athene kunt u direct bij ons boeken of kunt u gebruiken als basis. Een langer verblijf op een of meer tussenstops is altijd mogelijk. U kunt bijvoorbeeld een extra strandweek inplannen. Wij adviseren u graag!

Bel ons voor advies op maat