Deze rondreis is genoemd naar de beroemde Spartaanse veldheer. De route voert langs hoogtepunten uit de Griekse geschiedenis, Athene, Olympia en Delphi. Tevens bezoekt u het Byzantijnse Mystrás en de eerste hoofdstad van hedendaags Griekenland, Nauplion. Dankzij dagelijkse vluchten tussen Amsterdam en Athene kan deze reis probleemloos worden verlengd met een door u gewenst aantal dagen.

Accommodatie

Vlucht van Amsterdam naar Athene. U wordt opgewacht op het vliegveld voor vervoer naar uw hotel.

Accommodatie

Deze dag heeft u om Athene te ontdekken.

Accommodatie

De auto wordt bij het hotel afgeleverd en u rijdt naar de Peloponnesos via de spectaculaire brug over het Kanaal van Korinthe. De aantrekkelijke kustweg volgend komt u bij het beroemde theater van Epidaurus. Het einddoel vandaag is het statige Nauplion, de eerste hoofdstad van het moderne Griekenland.

Accommodatie

Van Nauplion rijdt u langs de kust naar Leonídio (80 km). Vandaar volgt u de schitterende route door het Parnonasgebergte. Onvergetelijk is het uitzicht bij het Elóna Klooster. Beslist de moeite waard is een stop in het bergdorp Kosmás, dat 1100 meter hoog ligt. Na de bergen volgt u de weg naar het dorpje Pikouliánika bij Mystrás, waar u overnacht.

Accommodatie

Na een bezoek aan Mystrás rijdt u door het Taigetosgebergte naar Kalamáta. Vanaf hier langs de kust van het schiereiland Messinië met de plaatsen Koróni, Methóni en Pylos en verder langs de Ionische Zee naar Olympia voor de overnachting. Een bezoek aan Mystrás vergt tijd. Als u van Kalamáta rechtstreeks naar de kust rijdt, is de route 60 kilometer korter. 

Accommodatie

Over de kustweg tot even voorbij Pátra en dan via Rio over de in 2004 gereedgekomen spectaculaire brug naar het vasteland van Griekenland. Aan de overkant gaat u rechtsaf en volgt u de kustweg langs Náfpaktos tot aan Galaxídi.

Accommodatie

Ook deze ochtend volgt u de kustweg langs het aardige badplaatsje Galaxídi en Itéa naar Delphi. Vervolgens rijdt u door Delphi naar de opgravingen en daarna door naar het hotel van vannacht, in Aráchova.

U rijdt van Aráchova naar Livádia, na 13 km slaat u bij Dístomo af naar het beroemde Klooster van Osíos Loukás. Daarna rijdt u terug naar de doorgaande weg tot aan Thebe en neemt u vervolgens de snelweg naar Athene. De auto laat u achter op de luchthaven.

Vlucht van Athene naar Amsterdam.