Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Deze combinatierondreis wordt door kenners gezien als de mooiste kennismaking met het land van de goden. De complete reis is een unieke optelsom van het beste wat Griekenland te bieden heeft. Laat Griekenland uw hart stelen.

Deze reis laat u kennismaken met de vele bijzondere kanten van Griekenland. U ervaart de stadse levendigheid in Athene, genietend van de cultuurhistorische schatten. Vervolgens rijdt u per bus langs dé klassiekers van het vasteland en de Peloponnesos – in 2016 door Lonely Planet uitgeroepen als de vakantiebestemming van het jaar. Zonder overdrijven een adembenemende rit! Ultiem relaxen en het ware eilandgevoel ervaren doet u op de Griekser-dan-Griekse eilanden Mykonos en Santorini. Kreta biedt als slotstuk een unieke mix van stad, natuur, cultuur, historie. En dat allemaal in 15 dagen.

Vraag uw maatwerkofferte aan

Van dag tot dag

Dag 1
Vliegreis Amsterdam - Athene, 
Dag 2
Athene
Dag 3
Busreis Klassiek Griekenland
Dag 4
Busreis Klassiek Griekenland
Dag 5
Busreis Klassiek Griekenland
Dag 6
Busreis Klassiek Griekenland 
Dag 7
Athene - Mykonos
Dag 8
Mykonos
Dag 9
Mykonos - Santorini
Dag 10
Santorini
Dag 11
Santorini - Kreta
Dag 12
Kreta
Dag 13
Kreta
Dag 14
Kreta
Dag 15
Vliegreis Kreta - Amsterdam

De accommodaties
Voor deze eilandreis kunt u kiezen uit de volgende accommodaties: per categorie, maar u kunt ook ‘à la carte’ kiezen.Een mix van bijzondere accommodaties
De veelzijdigheid van de plekken die u tijdens deze rondreis aandoet, laten wij terugkomen in de accommodaties waar u overnacht. Voor deze reis, verblijft u in comfort hotels.
Elke accommodatie heeft haar eigen bijzondere karakteristieken. Wat ze allemaal gemeen hebben: u ervaart er de Griekse gastvrijheid, ze zijn uitstekend bereikbaar en ze voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van Polyplan.

Prijsinformatie

Inbegrepen in de prijs:

 • Alle transfers
 • Veerdiensten
 • Excursies met verblijf in hotels o.b.v. halfpension
 • Accommodaties met ontbijt

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Retourvlucht Amsterdam - Athene, Heraklion – Amsterdam
 • Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
 • Reserveringskosten: € 35,-
 • Bijdrage aan calamiteitenfonds: € 2,50
 • Toeristenbelasting *

*Toeristenbelasting Griekenland:
In verband met een nieuwe belastingwet die per 01/01/2018 is ingegaan betaalt u toeristenbelasting in Griekenland. Deze belasting dient u ter plaatse te voldoen aan het hotel.
- 0,50€ per kamer, per nacht voor 1-2 sterren
- 1,40€ per kamer, per nacht voor 3 sterren
- 3,00€ per kamer, per nacht voor 4 sterren
- 4,00€ per kamer, per nacht voor 5 sterren
- 0,50€ per nacht in een studio/appartement

Wij adviseren u graag bij het samenstellen van uw reis op maat!

 

 Prijzen per persoon geldig voor seizoen 2021 (t/m 31/10/21)

Voor alle Eilandenreizen programma’s naar de Cycladen geldt:

Prijzen zijn per persoon voor de gehele lengte van de combinatiereis. Bij de prijs is inbegrepen: de hotelovernachtingen op basis van logies / ontbijt, excursies, alle transfers en ferrytickets. 

Niet bij de prijs inbegrepen: vliegreis en luchthavenbelasting.

Goed om te weten:

 • Voorafgaand aan uw reis ontvangt u een nauwkeurig reisschema met vertrek- en aankomsttijden.
 • Net als overal op de wereldzeeën kunnen de elementen van invloed zijn op ferryovertochten en dus op uw reisschema. U hoeft zich daarover geen zorgen te maken. Onze lokale vertegenwoordigers vangen u overal op en zorgen nauwgezet voor de transfers. Zij zijn altijd op de hoogte van plotselinge wijzingen in aankomst- en vertrektijden en boeken u zo nodig om.
 • U kunt de eilandenreis met elk door u gewenst aantal dagen verlengen.
 • De reis onderbreken met een langer verblijven op een of meer eilanden is eveneens mogelijk.
 • Voor de hele reis kunt u kiezen uit drie typen hotels: Budget **, Comfort ***, Superior ****. Vanzelfsprekend zijn variaties ook mogelijk, wij assisteren u graag bij uw keuze.
 • Een andere combinatie en een andere volgorde van de eilanden stellen wij ook graag voor u samen.
 • U kunt de eilandenreis ook vanuit Athene beginnen met een aansluitende binnenlandse vlucht of ferry naar de archipel.
 • Bij boeking ontvangt u de handzame taalgids Wat & Hoe Grieks.
 • Hotel Arethusa - Polyplan Reizen
  Hotel Arethusa

  Athene/Athene en omgeving

  Eenvoudig maar smaakvol ingericht stadshotel Arethusa bevindt zich vlak naast de gezelligste wijk van Athene ‘’ Plaka ‘’.

 • Fenix Hotel - Polyplan Reizen
  Fenix Hotel

  Santoríni/Cycladen

  Het Fenix Hotel is een kleinschalig hotel, gelegen in de badplaats Perissa op 5 minuten lopen van het strand. Het lange zwarte zandstrand in Perissa is zeker een bezoek waard.

 • Lato Boutique hotel - Polyplan Reizen
  Lato Boutique hotel

  Heraklion/Kreta

Praktische informatie reizen vasteland

 • Uw reis op maat; alle beschreven autorondreizen worden aangepast aan uw voorkeuren. De reis wordt pas vastgelegd als u tevreden bent over alle details. Dat betekent dat u de route door ons kunt laten aanpassen, evenals de duur, de accommodaties en eigenlijk alles wat u maar wilt. Het grappige is dat bijna niemand van onze gasten de reizen precies boekt zoals aangegeven. Dat kán natuurlijk wel, maar ook u heeft uw eigen voorkeuren, wensen en interesses. U bent immers de massa niet!
 • Rijden in Griekenland; Gun uzelf comfort en zorgeloosheid. Autorijden in Griekenland gaat verrassend gemakkelijk en soepel. De tweebaanswegen zijn vrijwel overal goed tot uitstekend en meestal ook zeer rustig. Er zijn trajecten waar u in een uur maar drie tegenliggers ziet. Alleen in de agglomeratie van Athene, waar de helft van de bevolking woont, is het natuurlijk drukker, maar daar zult u niet gauw een auto nodig hebben vanwege het moderne, fijnmazige openbaar vervoer.
 • De routebeschrijving; Comfortabel en zorgeloos trekt u in uw eigen tempo langs de bezienswaardigheden en door de natuur. U ontvangt voor vertrek onze veelgeroemde gedetailleerde routebeschrijving, een gemarkeerde wegenkaart, aparte heldere wegenkaartjes voor elk dagtraject, de afstanden, suggesties, wetenswaardigheden en alle benodigde contactgegevens. Vanzelfsprekend geheel toegesneden op uw maatwerkreis.
 • Assistentie ter plaatse; elke reis kan anders verlopen dan voorzien. U moet bijvoorbeeld de reis plotseling afbreken wegens omstandigheden. Of de door u bestelde bootexcursie kan niet doorgaan wegens te harde wind. U komt per ongeluk zonder benzine staan. Geen paniek: wij laten u nooit aan uw lot over. Ons motto is: wij laten u met rust, maar niet alleen. Wij blijven standby, zodat wij u ter plaatse meteen met raad en daad terzijde kunnen staan in onverhoopte situaties.
 • De Griekse taal; Gun uzelf een beetje kennis van de Ελληνικά γράμματα. De ‘Griekse letters’, staat daar dus. Het is niet per se nodig, maar kan u enorm van pas komen bij uw autorondreis. Op deze website staan bij belangrijke plaatsnamen tevens de namen in het Grieks, voor uw gemak. De bewegwijzering langs de weg ziet u meestal eerst in Griekse letters, binnen 200 meter gevolgd door de aanduiding in ons schrift. In beide schriften worden echter nogal losse spellingregels gehanteerd, dus als iets líjkt op de plaats die u zoekt, dan ís het ook de plaats die u zoekt. Op deze website volgen wij zoveel mogelijk de spelling die de gerenommeerde Capitool-reisgidsen gebruiken.
 • De afstanden; Een ander punt van aandacht zijn de afstandsaanduidingen in Griekenland. Het komt regelmatig voor dat deze niet kloppen. Zo kan het gebeuren dat u onderweg naar Náfpaktos een bord ziet dat belooft dat u het kustplaatsje over 10 kilometer bereikt, even verderop gevolgd door een bord met ‘Náfpaktos 14 km’. En als u aan tien mensen vraagt hoe ver het nog rijden is naar de Víkoskloof, krijgt u tien verschillende antwoorden. Het gemiddelde daarvan is vermoedelijk juist.
 • De huurauto. Welk type auto dat is, bepaalt uzelf. Wij adviseren graag bij uw keuze. Houdt er rekening mee dat Griekenland bepaald niet vlak is, dus een krachtige motor kan geen kwaad. Ook raden wij u aan om niet op comfort en kofferbakruimte te bezuinigen bij uw keuze. Op de aankomstluchthaven wordt uw huurauto altijd netjes aan u overgedragen en er worden heldere afspraken met u gemaakt over het inleveren. Wij werken alleen met kwaliteitsverhuurders. Ook kunt u onze rondreizen natuurlijk met uw eigen auto maken.
Domes of Elounda Resort - Kreta - mei vakantie 2019 - Polyplan Reizen

Domes of Elounda Resort - Kreta - mei vakantie 2019

Na lang zoeken kwamen we in contact met Polyplan Reizen: zij begrepen onze wensen, en vonden de ideale bestemming: Domes of Elounda (Kreta). Met veel enthousiasme werd alles tot in de puntjes door hen geregeld. Het hotel is perfect voor families met kinderen. Het ligt prachtig, vlakbij Elounda, Plaka en het stadje AgiosNikolaos, allemaal leuke Griekse dorpjes waar we heerlijke konden lunchen en struinen. Naast de bijzondere keuken en de mooie kamers, maakte vooral het zeer vriendelijke en servicegerichte personeel voor ons het verschil. Van de leuke tips van Polyplan Reizen voor excursies en verborgen lunchplekjes hebben we dankbaar gebruik gemaakt. Exclusiviteit ten top, een absolute aanrader. Bedankt Polyplan!

Familie Schipper

Maak er úw reis van
Deze voorbeeldreis is bedoeld ter inspiratie of als basis voor uw eigen, persoonlijke reis door Griekenland. Wij kunnen individuele accenten moeiteloos inpassen en doen ook graag suggesties op basis van uw idee van een ideale vakantie of een onvergetelijke reis. Ongeacht de samenstelling of omvang van uw reisgezelschap.

Bel ons voor advies op maat

UW PERSOONLIJKE ACCOMMODATIEVOORKEUR

Bij het samenstellen van uw persoonlijke eilandenreis kunt u kiezen uit drie vaste categorieën van accommodaties. U kunt ook ‘à la carte’ uw eigen mix bepalen. Daarmee wordt uw reis nog persoonlijker en gevarieerder, en wij kunnen zo de reis helemaal passend maken bij uw budget.

Budget

Kleinschalige hotels en pensions, eenvoudig, maar met comfortabele kamers en eigen badkamers met douche en toilet.

Comfort

Comfortabele hotels of appartementen, centraal gelegen met uitgebreide voorzieningen en meestal een zwembad.

Superior

Kleinschalige drie- en viersterrenaccommodaties, vaak boetiekhotels in of bij het centrale dorpje van het betreffende eiland.

A la carte

Ultiem genieten in ons topsegment van vijfsterren(+)-accommodaties of zelf een afwisselende variatie kiezen.