Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Parels van stad en land

Deze 15-daagse reis laat u kennismaken met de karakteristieke culturele, rustieke en bruisende hoogtepunten van centraal- en noord-Griekenland. De reis begint met Griekse romantiek ten top, in het lieflijke stadje in Kastoria, dat meer dan 50 Byzantijnse kerkjes telt. Onderweg staan hoogtepunten als de Meteora, natuurgebied Zagoria en schiereiland Pilio op het programma. En u eindigt deze fabelachtig mooie rondreis met een paar dagen in de bruisende tweede stad van Griekenland: studentenstad Thessaloniki.

 


Vanaf € 1170 p.p.

Inbegrepen:
 • Huurauto - Polyplan Reizen
 • Overnachting(en) - Polyplan Reizen
 • Logies & ontbijt - Polyplan Reizen
 • Wegenkaart & routebeschrijving - Polyplan Reizen
Vraag uw maatwerkofferte aan

Van dag tot dag

Dag 1
Vliegreis Amsterdam - Thessaloniki
Dag 1 (1)
Thessaloníki - Kastoria
Ca 2,50 uur - 231 KM
Dag 2
Kastoria
Dag 3
Kastoria - Zagoria
Ca. 2,5 uur rijden - 119 KM
Dag 4
Zagoria
Dag 5
Zagoria - Parga
Ca 2,5 uur rijden - 158 KM
Dag 6 - 7
Parga
Dag 8
Parga - Delphi/Arachova
Ca 4,50 uur rijden - 329 KM
Dag 9
Delphi/Arachova - Kalambaka
Ca. 3 uur rijden - 225 KM
Dag 10
Kalambaka - Pilio/Portaria
Ca. 2,50 uur rijden - 177 KM
Dag 11
Pilio/Portaria
Dag 12
Pilio/Portaria - Veringa
Ca. 3 uur rijden - 250 KM
Dag 13
Vergina - ThessaloniKi
Ca. 1 uur rijden - 73 KM
Dag 14
Thessaloníki  
Dag 15
Thessaloníki - Luchthaven Thessaloniki
Ca. 20 minuten rijden - 14 KM
Dag 15 (1)
Vliegreis Thessaloníki - Amsterdam

Ook voor deze rondreis hebben wij een bewuste mix samengesteld van gevarieerde topaccommodaties, waar u kunt ontspannen en bijkomen van alles wat u die dag hebt gezien en beleefd. In Guesthouse Papaevangelou***+, vlak bij de Vikos-kloof, proeft u de sfeer van de bergen. Vanuit het Makedonia Palace in Thessaloniki kunt u de stad ontdekken en ’s avonds nog heerlijk over de boulevard slenteren of fietsen. En tussen deze ‘stops’ in natuurlijk nog meer bijzondere verblijfplaatsen, zoals Hotel Iridanos, waar u zo naar de Meteora-kloosters (ook op de fiets!), of van hun indrukwekkende aanblik kunt genieten onder het genot van een glas wijn in de hoteltuin.

Prijsinformatie
 • Laagseizoen - vanaf € 1170 p.p.

Inbegrepen in de prijs:

 • Huurauto C
 • Alle transfers
 • Veerdiensten
 • Accommodaties met ontbijt.

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Retour Vliegreis
 • Reserveringskosten: € 45
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50
 • SGR-Garantiefonds: €5,00 per persoon 
 • Toeristenbelasting *

Informatie huurauto categorie;
Categorie C = Citroën C3
Categorie D = Toyota Auris
Categorie K = Peugeot 301
Categorie G2 = Peugeot 301 automatisch
Categorie F = Nissan Evalia voor 7 personen*

Wij adviseren ten alle tijde om reistassen mee te nemen, deze passen gemakkelijk in de bagageruimte van de huurauto 

Toeristenbelasting Griekenland:
In verband met een nieuwe belastingwet die per 01/01/2018 is ingegaan betaalt u toeristenbelasting in Griekenland. Deze belasting dient u ter plaatse te voldoen aan het hotel.
- 0,50€ per kamer, per nacht voor 1-2 sterren
- 1,40€ per kamer, per nacht voor 3 sterren
- 3,00€ per kamer, per nacht voor 4 sterren
- 4,00€ per kamer, per nacht voor 5 sterren
- 0,50€ per nacht in een studio/appartement

Wij adviseren u graag bij het samenstellen van uw reis op maat!

Prijzen per persoon geldig voor zomer 2021 (t/m 31/10/21)

Voor alle autorondreizen geldt:

U kunt gebruik maken van de lijndienst van Transavia en KLM rechtstreeks van Amsterdam naar Athene & Thessaloniki. Het is tevens mogelijk om vanuit Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf en Brussel naar Athene te vliegen. Vanuit Brussel en Düsseldorf reist u met Air Berlin of Aegean naar Thessaloniki. Verder zijn er wekelijkse charters van Transavia rechtstreeks naar Preveza (za), Volos (vr). Zie onderstaande overzicht voor de indicatie prijzen voor vliegtickets.

De vliegtickets zijn niet inbegrepen in de prijzen. Wij willen u heel het jaar door kunnen laten profiteren van de gunstigste tarieven in de markt op moment van boeken. U profiteert volop van onze gunstige inkooptarieven en stoelbeschikbaarheid bij diverse luchtvaartmaatschappijen. Alle genoemde prijzen zijn per persoon voor de gehele lengte van de rondreis inclusief; de door u gekozen categorie auto incl. verzekeringen (o.a. CDW) en ongelimiteerd aantal kilometers, verblijf op basis van logies & ontbijt en uitgebreide routeomschrijving per dag.

Goed om te weten:

 • U kunt de rondreis per week verlengen.
 • U kunt ook andere hotels bij ons boeken dan de hier genoemde.
 • Ook is een langer verblijf op een of meer tussenstops mogelijk.
 • Voor vertrek ontvangt u van ons een speciaal voor u samengestelde beschrijving van uw route, de hoogtepunten en de hotels. Van dag tot dag, met heldere wegenkaartjes en contactgegevens.
 • Bij boeking ontvangt u de handzame taalgids Wat & Hoe Grieks
 • Vólos als start- en eindpunt is een optie.


 

 

 

Elke accommodatie heeft haar eigen bijzondere karakteristieken. Wat ze allemaal gemeen hebben: u ervaart er de Griekse gastvrijheid, ze zijn uitstekend bereikbaar en ze voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van Polyplan.

 • Orologopoulos Mansion - Polyplan Reizen
  Orologopoulos Mansion

  Kastoriá/Noord Griekenland

 • Guesthouse Papaevangelou - Polyplan Reizen
  Guesthouse Papaevangelou

  Megálo Pápingo/Epirus

  Gelegen in misschien wel het mooiste dropje van de Zagoria. De gastheer Georges zal het u aan niets laten ontbreken. In het hotel kunnen alle outdoor-activiteiten geregeld worden.

 • Adams Hotel - Polyplan Reizen
  Adams Hotel

  Párga/Epirus

 • Hotel Ellinon Thea - Polyplan Reizen
  Hotel Ellinon Thea

  Aráchova/Centraal Griekenland

  Aan de rand van het pittoreske bergdorpje Arachova met prachtig uitzicht over de vallei. De beroemde archeologische opgravingen van Delphi liggen op ca. 8 kilometer.

 • Guesthouse Iridanos - Polyplan Reizen
  Guesthouse Iridanos

  Kalampáka/Centraal Griekenland

  Dit traditionele hotel is een goede keuze voor uw verblijf in Kalambaka. De Grieks/Nederlandse eigenaren geven u de beste tips voor uw bezoek aan de kloosters

 • Archontiko Naoumidi - Polyplan Reizen
  Archontiko Naoumidi

  Pílio/Centraal Griekenland

  Het hotel ligt midden in het bergdorpje Portaria. Dit sfeervolle hotel is een goede uitvalsbasis om Pilion te ontdekken. De eigenaar informeert u graag over de activiteiten van dit gebied.

 • Guesthouse Olympia - Polyplan Reizen
  Guesthouse Olympia

  Vergina/Noord Griekenland

 • Makedonia Palace - Polyplan Reizen
  Makedonia Palace

  Thessaloniki/Noord Griekenland

  Aan de boulevard van Thessaloniki op 5 minuten loop afstand van de “White Tower”. Op 13 kilometer vanaf de luchthaven van Thessaloniki. De dichtstbijzijnde busstop is 150 meter van het hotel gelegen.

Praktische informatie reizen vasteland

 • Uw reis op maat; alle beschreven autorondreizen worden aangepast aan uw voorkeuren. De reis wordt pas vastgelegd als u tevreden bent over alle details. Dat betekent dat u de route door ons kunt laten aanpassen, evenals de duur, de accommodaties en eigenlijk alles wat u maar wilt. Het grappige is dat bijna niemand van onze gasten de reizen precies boekt zoals aangegeven. Dat kán natuurlijk wel, maar ook u heeft uw eigen voorkeuren, wensen en interesses. U bent immers de massa niet!
 • Rijden in Griekenland; Gun uzelf comfort en zorgeloosheid. Autorijden in Griekenland gaat verrassend gemakkelijk en soepel. De tweebaanswegen zijn vrijwel overal goed tot uitstekend en meestal ook zeer rustig. Er zijn trajecten waar u in een uur maar drie tegenliggers ziet. Alleen in de agglomeratie van Athene, waar de helft van de bevolking woont, is het natuurlijk drukker, maar daar zult u niet gauw een auto nodig hebben vanwege het moderne, fijnmazige openbaar vervoer.
 • De routebeschrijving; Comfortabel en zorgeloos trekt u in uw eigen tempo langs de bezienswaardigheden en door de natuur. U ontvangt voor vertrek onze veelgeroemde gedetailleerde routebeschrijving, een gemarkeerde wegenkaart, aparte heldere wegenkaartjes voor elk dagtraject, de afstanden, suggesties, wetenswaardigheden en alle benodigde contactgegevens. Vanzelfsprekend geheel toegesneden op uw maatwerkreis.
 • Assistentie ter plaatse; elke reis kan anders verlopen dan voorzien. U moet bijvoorbeeld de reis plotseling afbreken wegens omstandigheden. Of de door u bestelde bootexcursie kan niet doorgaan wegens te harde wind. U komt per ongeluk zonder benzine staan. Geen paniek: wij laten u nooit aan uw lot over. Ons motto is: wij laten u met rust, maar niet alleen. Wij blijven standby, zodat wij u ter plaatse meteen met raad en daad terzijde kunnen staan in onverhoopte situaties.
 • De Griekse taal; Gun uzelf een beetje kennis van de Ελληνικά γράμματα. De ‘Griekse letters’, staat daar dus. Het is niet per se nodig, maar kan u enorm van pas komen bij uw autorondreis. Op deze website staan bij belangrijke plaatsnamen tevens de namen in het Grieks, voor uw gemak. De bewegwijzering langs de weg ziet u meestal eerst in Griekse letters, binnen 200 meter gevolgd door de aanduiding in ons schrift. In beide schriften worden echter nogal losse spellingregels gehanteerd, dus als iets líjkt op de plaats die u zoekt, dan ís het ook de plaats die u zoekt. Op deze website volgen wij zoveel mogelijk de spelling die de gerenommeerde Capitool-reisgidsen gebruiken.
 • De afstanden; Een ander punt van aandacht zijn de afstandsaanduidingen in Griekenland. Het komt regelmatig voor dat deze niet kloppen. Zo kan het gebeuren dat u onderweg naar Náfpaktos een bord ziet dat belooft dat u het kustplaatsje over 10 kilometer bereikt, even verderop gevolgd door een bord met ‘Náfpaktos 14 km’. En als u aan tien mensen vraagt hoe ver het nog rijden is naar de Víkoskloof, krijgt u tien verschillende antwoorden. Het gemiddelde daarvan is vermoedelijk juist.
 • De huurauto. Welk type auto dat is, bepaalt uzelf. Wij adviseren graag bij uw keuze. Houdt er rekening mee dat Griekenland bepaald niet vlak is, dus een krachtige motor kan geen kwaad. Ook raden wij u aan om niet op comfort en kofferbakruimte te bezuinigen bij uw keuze. Op de aankomstluchthaven wordt uw huurauto altijd netjes aan u overgedragen en er worden heldere afspraken met u gemaakt over het inleveren. Wij werken alleen met kwaliteitsverhuurders. Ook kunt u onze rondreizen natuurlijk met uw eigen auto maken.
Rondreis juli 2018 - Familie 4 personen - Polyplan Reizen

Rondreis juli 2018 - Familie 4 personen

Zondag zijn we teruggekomen van een fantastische reis door Griekenland. We hebben ontzettend genoten van het mooie land! De hotels waren super en heel bijzonder. Alles was goed geregeld. De auto was prima; inclusief het afleveren! Het ophalen op de luchthaven, we hoefden ons nergens om te bekommeren. Dank je wel voor deze mooie reis. Bij een volgende trip naar Griekenland zullen wij zeker bij jullie boeken!  

Groeten M. Mackaaij

Wilt u deze rondreis uw eigen tintje geven? Graag! Deze 15-daagse route is slechts bedoeld ter inspiratie of als basis. Een langer verblijf op een of meer tussenstops is altijd mogelijk. U kunt de rondreis ook uitbreiden met een strandweek ervoor of erna. Als u zelf een voorkeur heeft voor een accommodatie, dan kunnen wij die vanzelfsprekend opnemen in uw reisschema. Wij adviseren u graag!

Bel ons voor advies op maat