Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Uw eigen zeiljacht

Genieten op uw eigen zeiljacht, maar wel met de zekerheid dat u vaart onder leiding van een ervaren kapitein die het vaargebied kent? Dat kan met flottielje-zeilen. Samen met gelijkgestemden vaart u in een groep boten langs de prachtige kusten, baaitjes en havenplaatsjes die het andere Griekenland rijk is.

Nederlandse begeleiding

Een flottielje bestaat uit een moederschip en afhankelijk van het seizoen en/of vaargebied 2 tot maximaal 7 jachten. De flottielje begeleider is meestal een Nederlandse schipper met veel ervaring, die het vaargebied door en door kent en voor een maand of langer als flottielje-begeleider optreedt. De te varen route staat in grote lijnen vast, maar afhankelijk van weer, wind - of de voorkeur van de schipper - kan daarvan worden afgeweken.

Kies uw starthaven

De vaargebieden waar flottielje-zeilen door ons aangeboden wordt:

  • de Argo-Saronische eilanden, met starthaven Athene
  • de Cycladen, met starthaven Athene
  • de Ionische eilanden, met starthaven Lefkas.

Veilig het water op: ervaring is vereist

Om een zeiljacht te kunnen huren, is voldoende ervaring vereist: u moet minimaal een vaarbewijs of ICC hebben, ervaring hebben met zeilen op open water (minimaal IJsselmeer en/of Noordzee-ervaring), navigatiekennis hebben en er moet een tweede persoon meevaren met zeilervaring. U moet onder alle omstandigheden alle handelingen kunnen uitvoeren. Schippers met IJsselmeer- en/of Noordzee-ervaring kunnen over het algemeen zelfstandig zeilen in Griekenland. Mocht u niet zeker zijn of u voldoende ervaring heeft, neemt u dan contact met ons op om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Wij bieden bijvoorbeeld ook alternatieven aan zoals zeilen met een schipper of meezeilen.

Een prachtig avontuur voor kinderen

Kinderen die vertrouwd zijn met water beleven veel plezier aan flottielje reizen, vooral wanneer op meerdere jachten kinderen meevaren. Voor deelname van kinderen tot en met 10 jaar stellen wij verplicht dat zij in het bezit zijn van eigen zwemvesten. Doordat wij samenwerken met meerdere organisaties die flottieljes uitvoeren, kunnen wij voor u een flottielje zoeken waarop andere kinderen staan geboekt.

Ons aanbod zeiljachten

Polyplan Reizen biedt u een ruime keuze aan verschillende type zeiljachten in verschillende prijsklassen. Afhankelijk van de startplaats maken wij gebruik van eigen schepen en van de diensten van gespecialiseerde verhuurbedrijven. Alle jachten zijn speciaal geselecteerd op de geschiktheid voor gebruik in de Griekse wateren.

De mooiste vaargebieden

Met duizenden eilanden en kilometers kustlijn, het prachtig blauwe water en de talloze baaitjes en havenplaatsjes is Griekenland een festijn voor zeilliefhebbers. Onze zeilreizen delen wij voor het gemak in naar vaargebied.

Uw reis op maat? Bel of vraag een offerte aan