Wij helpen u graag!

Bel 020-657 5657 of maak een afspraak.

Polyplan 30 jaar
Logo Polyplan Reizen

Wat gaat u beleven?

Rondreis Jason begint in Athene, de stad die nooit verveelt met oude en nieuwe bezienswaardigheden. Via de wereldberoemde opgravingen bij Delphi reist u naar de wonderschone Meteora-kloosters in Kalampaka. In de Zagoria (wat is het daar prachtig!) en het Taigetos-gebergte kunt u wandelen, raften, klimmen of op uw gemak de mooiste foto’s schieten van de bijzondere flora en fauna en de schitterende vergezichten. Prachtige stranden vindt u in de Mani-streek en bij Pylos, afgewisseld met authentieke vissersplaatsjes als Nafpaktos en Preveza. Kortom: in 15 uiterst afwisselende dagen maakt u kennis met het andere Griekenland.


Vanaf € 998 p.p.

Inbegrepen:
 • Huurauto & transfer - Polyplan Reizen
 • Overnachting(en) - Polyplan Reizen
 • Logies & ontbijt - Polyplan Reizen
 • Wegenkaart & routebeschrijving - Polyplan Reizen
Vraag uw maatwerkofferte aan

Van dag tot dag

Dag 1
Vliegreis Amsterdam - Athene
Dag 2
Athene
Dag 3
Athene - Delphi
Ca. 2, 15 uur rijden – 185 km
Dag 4
Delphi – Kalambaka
Ca. 3 uur rijden – 233 km
Dag 5
Kalambaka - Papingo (Zagoria)
Ca. 2,75 uur rijden – 158 km
Dag 6
Papingo (Zagoria)  
Dag 7
Papingo - Preveza 
Ca. 2,5 uur rijden – 155 km
Dag 8
Preveza- Nafpaktos
Ca. 2,5 uur rijden – 194 km
Dag 9
Nafpaktos - Olympia 
Ca. 2 uur rijden – 148 km
Dag 10
Olympia - Pylos
Ca. 2 uur rijden - 108 km
Dag 11
Pylos - Areopolis
Ca. 2,75 uur rijden – 134 km
Dag 12
Areopolis
Dag 13
Areopolis - Nafplion
ca. 2,5 uur rijden - 179 km
Dag 14
 Nafsimedon
Dag 15
Nafplion - Luchthaven Athene
ca 2,5 uur rijden - 190 km
Dag 15 (1)
Vliegreis Athene - Amsterdam

Overnachten als god in Griekenland

Aan het einde van elke dag is het heerlijk bijkomen in de accommodaties die wij voor deze bijzondere reis hebben geselecteerd. Zo verblijft u in het natuurgebied Zagoria twee nachten in het authentieke, persoonlijke Hotel Papaevangelou, in het bergdorp Megalo Papingo. Heerlijk is Hotel Philip in Pylos, vlak bij het centrum en met prachtig uitzicht over de baai. In het kleinschalige boetiekhotel Porto Vitilo, met zwembad en pool bar, kunt u heerlijk tot rust komen

Prijsinformatie
 • Laagseizoen - vanaf € 998 p.p.

Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen in een 2persoonskamer

Inbegrepen in de prijs:

 • Alle transfers
 • Huurauto C - Nissan Micra
 • Accommodaties met ontbijt.
 • Routebeschrijvingen per traject
 • Lokale informatie met insider tips

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Retour Vliegreis
 • Reserveringskosten: € 45
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50
 • SGR-Garantiefonds: €5,00 per persoon 
 • Toeristenbelasting *

Informatie huurauto categorie;
Categorie C = Citroën C3
Categorie D = Toyota Auris
Categorie K = Peugeot 301
Categorie G2 = Peugeot 301 automatisch
Categorie F = Nissan Evalia voor 7 personen*

Wij adviseren ten alle tijde om reistassen mee te nemen, deze passen gemakkelijk in de bagageruimte van de huurauto 

Toeristenbelasting Griekenland:
In verband met een nieuwe belastingwet die per 01/01/2018 is ingegaan betaalt u toeristenbelasting in Griekenland. Deze belasting dient u ter plaatse te voldoen aan het hotel.
- 0,50€ per kamer, per nacht voor 1-2 sterren
- 1,40€ per kamer, per nacht voor 3 sterren
- 3,00€ per kamer, per nacht voor 4 sterren
- 4,00€ per kamer, per nacht voor 5 sterren
- 0,50€ per nacht in een studio/appartement

Wij adviseren u graag bij het samenstellen van uw reis op maat!

 

Prijzen per persoon geldig voor zomer 2021 (t/m 31/10/21)

Voor alle autorondreizen geldt:
U kunt gebruik maken van de lijndienst van Transavia en KLM rechtstreeks van Amsterdam naar Athene of Kalamata. Het is tevens mogelijk om vanuit Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf en Brussel naar Athene of Kalamata te vliegen. Vanuit Brussel en Düsseldorf reist u met Air Berlin of Aegean naar Thessaloniki. Verder zijn er wekelijkse charters van Transavia rechtstreeks naar Preveza (za).

De vliegtickets zijn niet inbegrepen in de prijzen. Wij willen u heel het jaar door kunnen laten profiteren van de gunstigste tarieven in de markt op moment van boeken. U profiteert volop van onze gunstige inkooptarieven en stoelbeschikbaarheid bij diverse luchtvaartmaatschappijen. Alle genoemde prijzen zijn per persoon voor de gehele lengte van de rondreis inclusief; de door u gekozen categorie auto incl. verzekeringen (o.a. CDW) en ongelimiteerd aantal kilometers, verblijf op basis van logies & ontbijt en uitgebreide routeomschrijving per dag.

Goed om te weten

 • Voor vertrek ontvangt u van ons een speciaal voor u samengestelde, gedetailleerde beschrijving van uw route, met alle hoogtepunten, uw accommodaties en suggesties. Van dag tot dag, met heldere wegenkaartjes en contactgegevens.
 • Het aantal af te leggen kilometers zegt weinig in Griekenland. Wij geven daarom ook de tijdsduur van elk traject aan.
 • Het startpunt en de duur van onze reizen kunnen naar wens worden aangepast. Ook is een langer verblijf bij een of meer tussenstops mogelijk, bijvoorbeeld op een van de eilanden.
 • Bij boeking ontvangt u de handige taalgids Wat & Hoe Grieks.
 • Wij zijn altijd stand-by om u te helpen bij onverwachte gebeurtenissen.

Overnachten als god in Griekenland

Elke accommodatie heeft haar eigen bijzondere karakteristieken. Wat ze allemaal gemeen hebben: u ervaart er de Griekse gastvrijheid, ze zijn goed bereikbaar en ze voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van Polyplan.

 • Hera Hotel - Polyplan Reizen
  Hera Hotel

  Athene/Athene en omgeving

  In een gezellige straat vlak bij de Acropolis, nieuwe Acropolis museum en Pláka en 10 minuten lopen van het Syntagma plein en het centrum van Athene. Metro station op 200 meter.

 • Hotel Ellinon Thea - Polyplan Reizen
  Hotel Ellinon Thea

  Aráchova/Centraal Griekenland

  Aan de rand van het pittoreske bergdorpje Arachova met prachtig uitzicht over de vallei. De beroemde archeologische opgravingen van Delphi liggen op ca. 8 kilometer.

 • Guesthouse Iridanos - Polyplan Reizen
  Guesthouse Iridanos

  Kalampáka/Centraal Griekenland

  Dit traditionele hotel is een goede keuze voor uw verblijf in Kalambaka. De Grieks/Nederlandse eigenaren geven u de beste tips voor uw bezoek aan de kloosters

 • Guesthouse Papaevangelou - Polyplan Reizen
  Guesthouse Papaevangelou

  Megálo Pápingo/Epirus

  Gelegen in misschien wel het mooiste dropje van de Zagoria. De gastheer Georges zal het u aan niets laten ontbreken. In het hotel kunnen alle outdoor-activiteiten geregeld worden.

 • Dioni Boutique Hotel - Polyplan Reizen
  Dioni Boutique Hotel

  Préveza/Epirus

 • Archontiko Pepos - Polyplan Reizen
  Archontiko Pepos

  Nafpaktos/Centraal Griekenland

 • Olympion Asty Hotel - Polyplan Reizen
  Olympion Asty Hotel

  Olympia/Peloponnesos

 • Philip Hotel - Polyplan Reizen
  Philip Hotel

  Pilos/Peloponnesos

 • Porto Vitilo - Polyplan Reizen
  Porto Vitilo

  Mani/Peloponnesos

  Gelegen in het hart van de Mani-streek vindt u dit kleinschalige boetiekhotel direct aan zee, met een fijn zwembad. Een heerlijke plek om de prachtige Mani te ontdekken.

 • Hotel Nafsimedon - Polyplan Reizen
  Hotel Nafsimedon

  Nauplion/Peloponnesos

Praktische informatie reizen vasteland

 • Uw reis op maat; alle beschreven autorondreizen worden aangepast aan uw voorkeuren. De reis wordt pas vastgelegd als u tevreden bent over alle details. Dat betekent dat u de route door ons kunt laten aanpassen, evenals de duur, de accommodaties en eigenlijk alles wat u maar wilt. Het grappige is dat bijna niemand van onze gasten de reizen precies boekt zoals aangegeven. Dat kán natuurlijk wel, maar ook u heeft uw eigen voorkeuren, wensen en interesses. U bent immers de massa niet!
 • Rijden in Griekenland; Gun uzelf comfort en zorgeloosheid. Autorijden in Griekenland gaat verrassend gemakkelijk en soepel. De tweebaanswegen zijn vrijwel overal goed tot uitstekend en meestal ook zeer rustig. Er zijn trajecten waar u in een uur maar drie tegenliggers ziet. Alleen in de agglomeratie van Athene, waar de helft van de bevolking woont, is het natuurlijk drukker, maar daar zult u niet gauw een auto nodig hebben vanwege het moderne, fijnmazige openbaar vervoer.
 • De routebeschrijving; Comfortabel en zorgeloos trekt u in uw eigen tempo langs de bezienswaardigheden en door de natuur. U ontvangt voor vertrek onze veelgeroemde gedetailleerde routebeschrijving, een gemarkeerde wegenkaart, aparte heldere wegenkaartjes voor elk dagtraject, de afstanden, suggesties, wetenswaardigheden en alle benodigde contactgegevens. Vanzelfsprekend geheel toegesneden op uw maatwerkreis.

 • Assistentie ter plaatse; elke reis kan anders verlopen dan voorzien. U moet bijvoorbeeld de reis plotseling afbreken wegens omstandigheden. Of de door u bestelde bootexcursie kan niet doorgaan wegens te harde wind. U komt per ongeluk zonder benzine staan. Geen paniek: wij laten u nooit aan uw lot over. Ons motto is: wij laten u met rust, maar niet alleen. Wij blijven standby, zodat wij u ter plaatse meteen met raad en daad terzijde kunnen staan in onverhoopte situaties.

 • De Griekse taal; Gun uzelf een beetje kennis van de Ελληνικά γράμματα. De ‘Griekse letters’, staat daar dus. Het is niet per se nodig, maar kan u enorm van pas komen bij uw autorondreis. Op deze website staan bij belangrijke plaatsnamen tevens de namen in het Grieks, voor uw gemak. De bewegwijzering langs de weg ziet u meestal eerst in Griekse letters, binnen 200 meter gevolgd door de aanduiding in ons schrift. In beide schriften worden echter nogal losse spellingregels gehanteerd, dus als iets líjkt op de plaats die u zoekt, dan ís het ook de plaats die u zoekt. Op deze website volgen wij zoveel mogelijk de spelling die de gerenommeerde Capitool-reisgidsen gebruiken.

 • De afstanden; Een ander punt van aandacht zijn de afstandsaanduidingen in Griekenland. Het komt regelmatig voor dat deze niet kloppen. Zo kan het gebeuren dat u onderweg naar Náfpaktos een bord ziet dat belooft dat u het kustplaatsje over 10 kilometer bereikt, even verderop gevolgd door een bord met ‘Náfpaktos 14 km’. En als u aan tien mensen vraagt hoe ver het nog rijden is naar de Víkoskloof, krijgt u tien verschillende antwoorden. Het gemiddelde daarvan is vermoedelijk juist.

 • De huurauto. Welk type auto dat is, bepaalt uzelf. Wij adviseren graag bij uw keuze. Houdt er rekening mee dat Griekenland bepaald niet vlak is, dus een krachtige motor kan geen kwaad. Ook raden wij u aan om niet op comfort en kofferbakruimte te bezuinigen bij uw keuze. Op de aankomstluchthaven wordt uw huurauto altijd netjes aan u overgedragen en er worden heldere afspraken met u gemaakt over het inleveren. Wij werken alleen met kwaliteitsverhuurders. Ook kunt u onze rondreizen natuurlijk met uw eigen auto maken.

 • Overtocht Italië - Griekenland; Als generaal agent van Superfast Ferries en ANEK Lines biedt Polyplan al jarenlang de gunstigste tarieven en voorwaarden voor de oversteek vanuit diverse Italiaanse havensteden naar Igoumenítsa en Pátra. Beide Griekse havens zijn uitstekende beginpunten voor autorondreizen. Zie daarvoor ook bestemmingen Epirus, Noord-Griekenland en de Peloponnesos. U kunt er ook voor kiezen om de rondreis in Igoumenítsa te beginnen en in Pátra te beëindigen, of andersom. De extra vaarmijlen brengen geen extra ferrykosten met zich mee!

 

Rondreis juli 2018 - Familie 4 personen - Polyplan Reizen

Rondreis juli 2018 - Familie 4 personen

Zondag zijn we teruggekomen van een fantastische reis door Griekenland. We hebben ontzettend genoten van het mooie land! De hotels waren super en heel bijzonder. Alles was goed geregeld. De auto was prima; inclusief het afleveren! Het ophalen op de luchthaven, we hoefden ons nergens om te bekommeren. Dank je wel voor deze mooie reis. Bij een volgende trip naar Griekenland zullen wij zeker bij jullie boeken!  

Groeten M. Mackaaij

Uw ideale reis

Deze afwisselende 15-daagse route vanuit Athene kunt u direct bij ons boeken of kunt u gebruiken als basis. Een langer verblijf op een of meer tussenstops is altijd mogelijk. U kunt bijvoorbeeld een extra strandweek inplannen of een aantal dagen op een nabijgelegen eiland verblijven zoals Zakynthos of Lefkas. Wij adviseren u graag!

Bel ons voor advies op maat