Jason kennen we van de Argonauten, mythologische helden die samen de Griekse zeeën bevoeren. De naar hem genoemde autorondreis gaat in uw eigen tempo, waarbij bekende plaatsen ontspannen worden afgewisseld met rustgevende natuurgebieden. 

Accommodatie

Vlucht van Amsterdam naar Athene. Transfer naar uw hotel. 

Accommodatie

Deze dag heeft u om Athene te ontdekken.

Accommodatie

Uw auto wordt bij uw hotel afgeleverd. Via het beroemde Klooster van Osíos Loukás naar Aráchova, waar u overnacht. Even verderop de opgravingen van Delphi. 

Accommodatie

Naar Delphi voor een herkansing. Via een afwisselende route naar Kalampáka, of beter gezegd: de wereldberoemde rotskloosters van Metéora. 

Over de fraaie supersnelweg Egnatía Odós en Oosters aandoend Ioánnina naar een van de mooiste natuurgebieden van Europa: de bergen van Zagória met de befaamde Víkoskloof. U overnacht in het bergdorp Megálo Pápingo. 

Wandelen, raften, fotograferen of relaxen?

Accommodatie

Terug langs Ioánnina, door bossen en langs een riviertje naar Préveza aan de Ionische Zee. U verblijft in het heerlijke havenkwartier, leuk om te winkelen en te eten. 

Accommodatie

Langs de Ambrakische Golf naar Amfilochía en vervolgens via Messolóngi over de kustweg naar Náfpaktos. 

Accommodatie

U rijdt over dezelfde kustweg terug naar Antírrio, waar u de imposante tuienbrug naar de Peloponnesos over gaat. Daar volgt u de grote weg naar het zuiden, naar Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen.

Accommodatie

Langs de kust naar Pýlos, dat vroeger Navarino heette, ooit het decor van de beroemde zeeslag die de Griekse onafhankelijkheid inluidde. Vervolgens rijdt u nog zuidelijker het schiereiland Messinië op naar Pýlos.

Accommodatie

Via Kalamáta naar het ‘tweede’ schiereiland. Langs het Taigetosgebergte naar Areópoli, de poort naar de ruige Máni.

Accommodatie

Dit is de dag waarop u de Máni kunt verkennen, met de prachtig gerestaureerde torendorpjes. 

Accommodatie

Naar Gýthion, de haven waar vroeger de Spartanen inscheepten, nu een gezellig plaatsje. Vervolgens door het schitterende Parnonasgebergte. Daarna noordwaarts naar Nauplion en Toló. Onze hotelsuggestie is Toló, maar er zijn net zoveel goede argumenten voor Nauplion.

Accommodatie

U zegt het maar: Griekenlands gracieuze eerste hoofdstad of nog een dagje strand?

Rechtstreeks naar Athene of vroeg op pad voor stops bij het beroemde theater van Epidaurus en het Kanaal van Korinthe. De auto kunt u op de luchthaven achterlaten. Vlucht van Athene naar Amsterdam.